(siden opdateret 10. Januar, 2016)0-3weeks 3-6weeks

week 1 week 2 week3

Så kom der hvalpe med Little Denmark's Ignite Me Ida DK04632/2014 ("Babyface")
og Himlatorp's Anton SE29549/2011..


Hvalpene kan rejse til deres nye hjem cirka 2 uger inden påske.

Vi har set meget frem til kombinationen af disse to dejlige hunde. Det er en fuldstændig udkrydsning, da indavlsgraden er 0,33% på alle kendte led.
Kuldet er opdrættet i hht. DKK's og DSGK's anbefalinger for avl, og hvalpene vil få påtegning herom på deres stambøger.

Kuldet er 4. generation af vores egen avl på tævelinjen.

Læs videre nedad siden for masser af info om forældre og nogle af familiemedlemmerne, m.v. 
Ida's hvalpe
Ida har fået 4 fine hvalpe, fra venstre er de tæve(hvalp1/143g), han(hvalp4/191g), han(hvalp1/211g), og han(hvalp2/141g)

 

Hvis du er interresseret i at høre nærmere, er du velkommen til at kontakte os:
(Med forbehold for at vi vælger hvalpe der har avlspotentiale fra til os selv, og andre hjem med avlsinteresse, når hvalpene er 7 uger gamle. Derefter, og ikke før, kan resten loves væk og placeres.)

Kennel Little Denmark's
v/Helene Riisgaard Pedersen
Tvindelstrupvej 31
4100 Ringsted

tlf: +4550579514

Email: Helene(at)farmdogs.net


(at)=@, denne form er anvendt for at spare på mængden af junkmailSå fik Ida hvalpe!
Lørdag d. 9. Januar fødte Ida sit første kuld hvalpe. Hun viste sig at være endnu et naturtalent, der blot lå stille og roligt, og afventede veerne, og arbejdede med, når de kom, og hvilede sig imellem. Der blev ikke spildt kræfter på ingenting, når hun rigtigt pressede gik der ikke mange øjeblikke, før der også kom en hvalp.
Det er et kæmpe privilegie, at sidde og bare se med, når instinkterne tager over, og en førstegangsfødende kører på "autopilot". Og det er en god påmindelse om, hvor forunderlig naturen er skabt.


Det blev til 3 hanner og 1 tæve. To af hannerne er stumphalede, ligesom deres far, den ene kort stump, den anden lidt længere. De er allesammen trefarvede.
Ida er en dygtig lille hundemor, og både hun og hvalpene trives fint. Især synes Ida, som er meget madglad, at håndfodring "på sengen" er en helt ok ordning.

Oftest har jeg sat individuelle billeder på hjemmesiden af hvalpe allerede dagen efter de blev født. Men i respekt for netop naturens veje, og et meget tydeligt signal fra Ida, vælger jeg at lade Ida og hendes hvalpe være helt i fred. Hun vil vældigt gerne have at man sidder hos hende og snakker, men efter en tid, skubber hun hvalpene bagud i kassen, og ruller sig sammen foran dem, med ryggen til.

Ida's følelse af tryghed og beskyttelse, er vigtigere end at tage billeder. De skal nok komme, når Ida er klar til det.

Hvalpenes fødselsvægt er for den første han 211g, for den anden han 141g, for tæven 143g og for den sidste han 191g. Alle født friske og livlige. 

Der er fred og idyl hos Ida og hendes hvalpe


 

En lille fyr, der ligger trygt og godt på mors forben


 

Ida's tydelige kropssprog. Tak for mad og luftetur, nu vil vi gerne være i fred herinde i min hemmelige hule.


Om forældrene
(Læs videre nedad siden for masser af info om flere af familiemedlemmerne, m.v.) 
Ida og Anton
"Ida og Anton", to herlige hunde, som vi synes er så fine sammen


 
Ida og Anton
Anton er stumphalet, så foruden vi glæder os rigtigt meget til at se hvordan hvalpene af de to iøvrigt bliver, så er det også spændende at se, hvor mange der er stumphalede.


 

Om hvalpenes far:
Himlatorp's Anton, kaldet "Anton" SE29549/2011

Anton kommer fra et lille familieopdræt, langt oppe i Sverige ved navn Himlatorp's Kennel
Han er ud af en slægt på mange led af svensk opdrættede hunde. Kendetegnet for slægten er, at selvom en enkelt her og dér igennem tiden nok har fået et kuld hvalpe i Danmark, findes de ikke i nogen særlig grad involveret i avlen herhjemme.
Anton selv har aldrig fået hvalpe i Danmark før, og dermed håber vi på at han kan bidrage med lidt nyt blod til avlen.

Anton har hidtil kun fået to kuld hvalpe i Sverige. Der er flere, der har forsøgt at få hvalpe med ham, men af forskellige årsager er der ikke kommet noget ud af det.
Derfor tog jeg sammen med Anton's opdrætter til en specialist i hundereproduktion i Uppsala ved navn DVM, PhD, Dipl ECAR, Professor em. of Small Animal Reproduction Catharina Linde Forsberg, for at få undersøgt Anton og sikre, at han ikke "skød med løst krudt".
Til vores store glæde viste det sig, at Anton ikke fejlede spor. Det var et meget spændende og lærerigt besøg, hvor jeg bl.a. selv fik lov at se i mikroskopet, hvor mange millioner små liv, der svømmede rundt i sædprøven.

Anton og Ida fik lov at gå og hygge sig sammen, og over nogle dage så vi at de parrede de sig naturligt et par gange. De var så glade for hinanden, at det næsten var som en romantisk tegnefilm at se dem løbe og flirte og lege sammen, og endda putte sammen foran varmeapparatet.

Anton er en usædvanlig stabil og klippefast hund temperamentsmæssigt. Han er uendeligt sød, imødekommende, åben, meget kontaktsøgende, legesyg og glad, og fuldstændig ligetil, uanset hvor han er, og hvilke omstændigheder han sættes i.
Under den 3 timer lange køretur til Uppsala blev han isoleret fra (højløbske) Ida i bilen, hvorefter han kom til undersøgelse et fremmed sted, hos en fremmed dame, der pillede de mest intime steder. Alene en af disse ting, kan få selv en helt stabil hanhund let stresset. Hos Anton var der overhovedet ingen stress, han var glad, sød, og med på det hele, og fuldstændigt upåvirket hele vejen igennem. En hund der virkelig i ordets bredeste forstand, hviler godt i sig selv.

Han er en højt elsket familiehund til daglig, han elsker alt og alle, og trives lige godt med voksne og børn, som andre hunde. Vi er meget taknemmelige for at vi fik lov at låne denne herlige "dreng" i næsten en hel uge på ferie hos Kennel Himlatorp's, for der er ingen tvivl om, at hans familie måtte savne ham i den tid Ida og jeg var på besøg. Så 1000 tak for det!

Eksteriørmæssigt har Anton gjort det fint, den ene gang han er blevet udstillet. Han fik nemlig Excellent g fik CK (champion kvalitet) og blev placeret som 4. bedste han.


 
Little Denmark's Ignite Me Ida
Little Denmark's Ignite Me Ida - hendes hvalpe bliver
4. generation af vores egen avl på tævelinjen. 
Himlatorp's Anton
Himlatorp's Anton udstillet en enkelt gang med følgende kritik:
"Maskulint huvud bra öron korrekt bett mkt bra skuldra rygg och kors välutvecklad bröstkorg mkt goda rörelser bra temperament aningen bred i fronten"Om hvalpenes mor:
Little Denmark's Ignite Me Ida, "Babyface" DK04632/2014

Ida har vi selv opdrættet, og du kan læse meget mere om hende på: Ida's egen side og se mange billeder.

Dette kuld er således 4. generation af vores eget opdræt på tævelinjen. Se flere links nedenfor til masser af information og billeder fra tæverne i flere slægtsled bag Ida.

Ida bliver 2 år gammel, lige omkring det tidspunkt, hvor hvalpene bliver klar til at rejse, så det er hendes første kuld. Ida har dog "øvet sig" idét hun i sommeren 2015 var "legetante" for storesøster Fay's hvalpe, en opgave hun havde det rigtigt dejligt med, og løste helt fantastisk.
Vi er sikre på hun bliver en vidunderlig lille hundemor!

Ida er en utrolig nem, sød og meget hengiven hund, og meget stærk i sine vante omgivelser. Vi håber selvfølgelig at hendes positive sider vil slå igennem i hendes hvalpe, og at den prægning den øvrige flok bidrager med, foruden faderens bidrag med et klippefast temperament, vil give os nogle dejlige og velfungerende familiehunde.

Det var spændende at tage Ida med på rejse igennem Sverige for at besøge Anton. Ligesom alle hendes forgængere, som vi igennem flere generationer har rejst ualmindeligt meget med, viste hun sig hurtigt at have glimrende talent for at være en dygtig og nem lille rejsekammerat.

Hun nød at køre, og hun syntes det var fedt at bo på vandrerhjem, og passede også godt på dér om natten. Hun elskede gåturene i de svenske skove, og ja - Anton er et helt kapitel for sig, ham holdt hun jo selvfølgelig mægtigt meget af ved første blik!

Eksteriørmæssigt har Ida gjort det flot i udstillingsøjemed, til trods for at hun ikke synes udstilling er det sjoveste hun ved. I hendes første år har hun opnået placeringer i bedste tæve konkurrencen flere gange, og hun har endda fået et CERT.

"Toppen" var hun på i Sverige, da hun blev BIR (Bedst i racen) i konkurrence med 114 gårdhunde på den svenske rasspecial. Ved denne lejlighed fik hun selvfølgelig også et svensk CERT.


 
Leger
En romantisk tegneserie
Ida og Anton "slog klik" lige med det samme, og havde det herligt med at løbe og lege

 
Putter
Putter i samme kurv ved varmeapparatet
Ja, de er da ikke til at stå for sammen!

 
Ida og Anton
Det var nogle herlige dage, syntes de to turtelduer
"Det lyder sjovt det der svenske du snakker..."

 
Skovtur
Vi er meget taknemmelige for de dejlige og hyggelige dage, hvor vi fik lov til at låne Anton og besøge Kennel Himlatorp's sammen med ham.
Tusind tak til Anton's familie og ejer, samt selvfølgelig hans opdrætter, som lod os invadere sit hjem i flere dage :-)


  

For more info, please check our site later, or contact:

Kennel Little Denmark


Gennemgået DKKs opdrætteruddannelse
Har gennemgået DKKs opdrætteruddannelse