(Opdateret 18. februar, 2016)

0-3weeks 3-6weeks

week5


Ida's hvalpe, uge 4

Første måltid.
Little Denmark's M-kuld, Ida's hvalpe uge 4. (Eenie, Meeny, Miny og Moe) på stambogen:
Han med kort stumphale (Little Denmark's My Meeny Stub Butt),
Han (Little Denmark's My Moe),
Tæve (Little Denmark's Maya My Eenie),
Han med lang stumphale (Little Denmark's My Miny Stub Butt).

 
Kontakt, motorik og spisning
I uge 4 bliver gruppen af små pletter ligesom til rigtige hunde. De begynder pludselig selv at kunne komme ud af kassen, og foretager rent faktisk en flytning til den store åbne hundekasse med "lammeskindet" ved siden af. Den er blødere, og ikke mindst nemmere at komme tilbage i, når de vil sove.

Ude i løbegården sker der en masse. De afdækker indenfor få dage hele området, og lærer det godt at kende. Vi bidrager med lidt forandringer i form af legetøj, og langsom åbnes også "gardinet" så de kan se ud til resten af køkkenet, og ikke mindst træffe de andre hunde igennem maskerne i løbegården. Dette af hensyn til Ida, hun har stadig behov for at føle at hendes hvalpe er godt beskyttede, men øvelsen har naturligvis til formål stille og roligt at sammenføre hele flokken, når alle er klar til det.

Hvalpene bevæger sig bedre og hurtigere, de øver vendinger, skinangreb på hinanden, og de kan også pludselig både knurre og gø spontant. Benene er stadig usikre, men de har bedre og bedre styr på dem.

Og pludselig når de bliver trætte, kryber de op i kassen en efter en, og falder i søvn. Deres vågen-perioder er stadig korte.

Den opblødte og mosede mad de har snasket rundt i begynder de efterhånden at fatte hvad de skal gøre med. Hvor de i starten af ugen stadig ved ren refleks troede de skulle patte på kanten af tallerknen, kan de sidst på ugen lappe noget af både vædsken og maden i sig. De opdager sågar vandskålen i hjørnet af løbegården, og begynder selv ind imellem at gå hen og drikke af den. De er en ret fremmelig flok, som lynhurtigt finder ud af hvordan tingene hænger sammen her i livet.

,
 

Hidtil har de mest pattet på kanten af tallerkenen, men nu begynder de at forstå at spise rigtigt


 

Ida synes det er dejligt at ligge på "lammeskindet" i den store kasse, hvor der er meget bedre plads til affodringen


"Arbejdet"
Imens hvalpene stadig lå i papkassen begyndte avis-enden at blive soppende våd efter kun et par timer, hvor de havde sovet, og vågnet kortvarigt for at tisse, og lagt sig igen. Så aviserne i kassen skulle skiftes mange gange om dagen.

Efter de valgte at flytte, sker der noget nyt. Samtidig med at de bliver gode til både at komme ud og tilbage ind i kassen igen, begynder de at forlade kassen helt, når de "skal". Derfor har de tæppe/kunstigt lammeskind i hele kassen nu, kun enkelte gange er der én der ikke har kunnet holde sig. Så skifter vi sengetøj, men det sker ikke hver dag, og pludselig sker det slet ikke mere. Hvalpene besørger nu kun på aviser ude i løbegården.

Ida passer stadig hvalpene, men de begynder at søge kontakt med og også, og vi bruger mere tid på at snakke med dem, lege med dem, og putte med dem. De er glade, imødekommende, ivrige kontaktsøgende rigtige små gårdhunde allerede.

De har nu fået ormekur for anden gang.
 

Løbegården er hurtigt kortlagt i alle kroge, og hvalpene er så fremmelige, at de hurtigt finder ud af at drikke af vandskålene


 

Pludselig en dag er løbegården åben, og hvalpene vrimler udi køkkenetSocialisering - fuld fart på
Efter nogle dage at have set Ida acceptere bedre og bedre, at de andre hunde omgåes hvalpene tæt ved løbegården, er dørene pludselig bare åbne.
Først skynder mormor Sussi sig ind i løbegården. Hun har længe sukket efter fysisk kontakt med hvalpene, og har haft stjålne øjeblikke med dem, hvor hun er smuttet ind i løbegården når vi havde ryggen til.
Men hvalpene sidder ikke længere og venter på hende...de er allerede på vej rund overalt i køkkenet, hvor de tillidfuldt trasker lige hen til tipoldemor Maddy, tip-tante Kikka og moster Fay. Hvalpene tager sig ikke spor af at de andre hunde er "fremmede" men begynder straks at stile imod deres formodede mælkebar...for hvalpene at se er her et kæmpe potentiale udi udskænkningssteder...de voksne hunde snuser interesserede og nysgerrigt til hvalpene, logrer hilsende med halerne, sænker hoveder og ører for ikke at virke truende, men trækker sig i samme sekund hvalpene prøver at die...dér trækker de grænsen, og hvalpene får første lektion i livets realiteter.

Ida tager familiesammenføringen med ophøjet ro, så første hold besøgende mennesker kommer og hilser på hvalpene. Nu skal deres socialisering skrues op for fuldt blus, vi har meget vi skal nå, på ret kort tid. For hver gang hvalpene er vågne nu, gøres verden større og større, efterhånden som de udforsker omgivelserne.

Og nu begynder de også at få tænder... 

De voksne hunde er glade for endelig at hilse på hvalpene, her mormor Sussi med bunden i vejret, og tip-oldemor Maddy


 

Hvalpene udforsker og udvider deres område hele tiden, her under skarp overvågning af "tip-tante" KikkaLidt om hvalp fra Kennel Little Denmark

Hvis du vil høre nærmere er du velkommen til at kontakte mig:

Kennel Little Denmark's
v/Helene Riisgaard Pedersen
Tvindelstrupvej 31
4100 Ringsted
Denmark

tlf: +4550579514

Email: Helene(at)farmdogs.net


(at)=@, dette format er for at undgå junkmail og spam

Completed DKKs breeder education
Har gennemført DKK's opdrætteruddannelse

Miny 4 uger
Miny 4 uger
Little Denmark's My Miny Stub Butt
Han, trefarvet, lang stumphale
Fødselsvægt: 211g
Han vejer nu 1336g


Meeny 4 uger
Meeny 4 uger
Little Denmark's My Meeny Stub Butt
Han, trefarvet, kort stumphale
Fødselsvægt: 141g
Han vejer nu 1047g


Maya 4 uger
Maya 4 uger
Little Denmark's Maya My Eenie
Tæve, trefarvet, lang hale
Fødselsvægt: 143g
Hun vejer nu 1125g


Moe 4 uger
Moe 4 uger
Little Denmark's My Moe
Han, trefarvet, lang hale
Fødselsvægt: 191g
Han vejer nu 1033g