(Opdateret 18. februar, 2016)

0-3weeks 3-6weeks

week5


Ida's hvalpe, uge 5

Et kodak-moment
Little Denmark's M-kuld, Ida og hendes hvalpe uge 5. (Eenie, Meeny, Miny og Moe) på stambogen:
Bagest til venstre: Tæve (Little Denmark's Maya My Eenie),
Han med kort stumphale (Little Denmark's My Meeny Stub Butt),
Han med lang stumphale (Little Denmark's My Miny Stub Butt),
Han (Little Denmark's My Moe).

 
Færdigheder
Uge 5 er færdighedernes uge. Det er hér at hvalpene er vågne så længe ad gangen, at de rigtigt kan øve sig i at løbe, springe, klatre, tage fat i ting og slæbe dem med sig, osv.

Legetøjet opdages nu for alvor, og hvalpene tager fat i det, og trækker det med i hvalpekassen. Skaffe-instinktet er tydeligt nok medfødt. "Byttet" (legetøjet" nedlægges og slæbes med hjem i hulen...

Ida har opgivet at holde styr på flokken, som nu forlanger at komme ud af løbegården, hver gang de er vågne, og som stort set selv har flyttet sig ind i stuen. Specielt er de meget glade for en lille blød hundeseng, som de efterhånden bruger som "base" i dagtimerne.
Ida er rent faktisk set flygte fra hvalpene i denne uge. Hun passer dem stadig super fint, men hun gør ikke længere rent efter dem. Mormor Sussi træder til, og gør stadig gerne rent efter dem når de tisser. Men vi trænger til lidt varmere temperaturer, fordi nu skal hvalpene snart til at komme udenfor og begynde den del af deres renlighedstræning.

Hvalpene spiser godt nu, og selvom Ida supplerer med mælk, tager det som ugen skrider frem, mere og mere karaktér af supplement, fremfor som hidtil, hovedfødekilden.

,
 

Ida sørger stadig godt for hvalpene, men det tager mere og mere karaktér af supplement


 

Mormor Sussi på pletten og vil meget gerne hjælpe til...hun har dog sine naturlige begrænsninger


At skabe gode tyggevaner
Hvalpenes tænder begynder at komme frem, og de kræver snart noget i munden konstant. De begynder at gumle på ting, bide og ruske, så nu er det tid til at lægge grunden, for de gode tyggevaner.

Hvalpene har adgang til store knudereb, små tygge hudben og nogle gamle suppeben. Men det er ikke spændende nok, til at holde på opmærksomheden fra en hvalp, der er nysgerrig, har fart på, og hele tiden vil se og prøve, og ikke mindst smage på noget mere.

Så derfor introducerer vi KONGS for hvalpene. Verdens bedste træningsopfindelse. Vi smører lidt leverpostej på, også indeni kanten,og kommer lidt opblødet hvalpefoder i, og lægger dem hos hvalpene, når de har lagt sig, men har svært ved at falde til ro.
Kongs'ene er et hit med det samme. Eller rettere - leverpostejen. Med en kong er det kun fantasien, der sætter grænsen for hvilke vellugtende og velsmagende sager, man kan putte i den. Øvelsen består i at vinde konkurrencen om hvalpens opmærksomhed, lige før den går til ro, da det altid er der, at flest ting stjæles og destrueres af skarpe hvalpetænder.
Dette er ligesom at give hvalpene en sut. De lærer at falde til ro lettere, og at slappe af med at tygge på noget godt. De ender med at falde i søvn, hvilket er successkriteriet. Så har vi "vundet" en omgang, skabt en god vane, og forhindret en dårlig vane, før den er skabt.

De voksne hunde elsker kongs, og er opmærksomme på, at de nu er i spil i løbegården. Vi skal derfor hele tiden passe på, at de ikke bliver stjålet.
Ida har mor-privilegier og altid adgang til hvalpene, og demonsterer udemærkede evner for multitasking i den anledning...


 

Hvalpene er for alvor begyndt at vise interesse for legetøjet, som får nogle ture


 

"Skaffe-instinktet" er i orden, "byttet" - uanset størrelse - slæbes møjsommeligt ind til kassenMasser af støj og besøg
Vi får nok aldrig støvsuget helt så meget på et år samlet set, som imens vi har hvalpe...de skal jo lære det, og når man nu alligevel rigtigt tit sidder på gulvet hos dem, er det da også meget rart, at gulvet er rent.

Her kommer også flere besøgende og hilser på hvalpene, både store og små, voksne og børn. Hvalpene er lige interesserede og nysgerrige overfor dem alle, de er født venlige og udadvendte, og putter hos hvemsomhelst, der tilbyder sig.
Vi får også besøg af en af vores voksne hvalpe, som er en klog fyr, der hurtigt aflæser skriften på væggen...at her går der foruden en morhund flere voksne tidligere morhunde og passer på de små. Så han skal ikke have klinket noget, men hvalpene opdager nu alligevel at her er en mulig ny ven - frygt har de ikke, tværtimod, de er lidt skuffede over at den besøgende trækker sig - fra hans side, nu en meget klog beslutning, damerne taget i betragtning.

Sidst på ugen når hvalpene udenfor en enkelt gang, men det er koldt, og de kan ikke være ude ret længe ad gangen. 

Da der pludselig begynder at dukke kongs op hos hvalpene når de skal puttes, demonstrerer Ida lige sine glimrende evner for multi-tasking


 

I en kortvarig solstråle når hvalpene lige en tur udenfor sidst på ugen. Men det er koldt, og de kan ikke blive ude mange minutterLidt om hvalp fra Kennel Little Denmark

Hvis du vil høre nærmere er du velkommen til at kontakte mig:

Kennel Little Denmark's
v/Helene Riisgaard Pedersen
Tvindelstrupvej 31
4100 Ringsted
Denmark

tlf: +4550579514

Email: Helene(at)farmdogs.net


(at)=@, dette format er for at undgå junkmail og spam

Completed DKKs breeder education
Har gennemført DKK's opdrætteruddannelse

Miny 5 uger
Miny 5 uger
Little Denmark's My Miny Stub Butt
Han, trefarvet, lang stumphale
Fødselsvægt: 211g
Han vejer nu 1567g


Meeny 5 uger
Meeny 5 uger
Little Denmark's My Meeny Stub Butt
Han, trefarvet, kort stumphale
Fødselsvægt: 141g
Han vejer nu 1242g


Maya 5 uger
Maya 5 uger
Little Denmark's Maya My Eenie
Tæve, trefarvet, lang hale
Fødselsvægt: 143g
Hun vejer nu 1252g


Moe 5 uger
Moe 5 uger
Little Denmark's My Moe
Han, trefarvet, lang hale
Fødselsvægt: 191g
Han vejer nu 1206g