week 1 week 2 week3


(Opdateret 19. april, 2015)

Nikki's hvalpe, uge 3
3 uger
Little Denmark's K-kuld, Nikki's hvalpe uge 3. Venstre til højre:
Tæve (Little Denmark's Kind Of Karamel),
han (Little Denmark's Kind Of Kola),
tæve (Little Denmark's Kind Of Kaluha),
tæve (Little Denmark's Kind Of Kokoa),
tæve (Little Denmark's Kind Of Kream).
 
Nikki i den tredje uge
I denne uge begynder man virkelig at kunne se, at Nikki kan tage sig mere fritid fra hvalpene, imens hun selvfølgelig stadig har fuldstændigt styr på, at alle få mad og passes, og ikke mindst beskyttes.
Imens hvalpene sover, og når de er mætte, går hun gerne fra dem, og deltager i dagligdagens øvrige gøremål, f.eks. vil hun meget gerne gå tur igen, og også gerne tjekke om der er mus på marken. Ikke for længe ad gangen, men lidt hver dag. Når hun har været væk, skal hun direkte i hvalpekassen og tjekke med det samme hun kommer ind.
Om aftenen ligger hun også gerne på sin gamle plads i sofaen og bliver nusset og hygger sig

Farmand kommer nu nærmere hvalpegården, og får lov til at sidde stille og roligt og kigge ind, og lytte til de lyde hvalpene laver, som jo er lidt interessante, når man nu er født nysgerrig.
Det varer ikke længe, så vil hvalpene helt af sig selv opdage Oskar, og begynde at gøre hans bekendtskab.

Nikki vil stadig gerne holde kassen og hvalpene rene, men det begynder at knibe, når de nu selv kan kravle væk og gøre både stort og småt, og ovenikøbet er begyndt at spise lidt opblødt hvalpefoder. Deres mad spiser hun nu hellere end gerne op, og hun vasker også meget gerne dem, som har "dyppet" i det.

Hun er en dygtig og stolt hundemor, som meget gerne viser sine børn frem. Og den tid kommer nu...,
 
3 uger
Sluk-efter hos mor Nikki:
Little Denmark's Kind Of Kaluha
Little Denmark's Kind Of Karamel
Little Denmark's Kind Of Kokoa
Little Denmark's Kind Of Kola
Little Denmark's Kind Of Kream 
3 uger
Det er vist meget godt at mor Nikki lige stikker hovedet forbi og er med til at rydde lidt op efter spisningen


 
der soves
Der slåes maver og hviles ud, imens man vokser


 
oppe at gå
Hver gang hvalpene er vågne, øver de færdigheder. De kommer ganske godt omkring på deres ben efterhåndenHvalpene i den tredje uge
NU går det stærkt.
I denne uge sker der virkeligt mange ting. Hvalpenes syn bliver bedre og bedre, og de ser hinanden og deres mor, og også ofte nogle menneskehænder, der rører ved dem, og nusser dem. Reaktionen er typisk gårdhund - de små haler kan logre, når de ser noget interessant, og de smager/smasker/slikker på det hele, med stor nysgerrighed. Det er nemt at score "hvalpekys", det er bare at række fingrene frem...

Alle mulige færdigheder begynder at komme med. De kan rejse sig og gå, både forlæns, baglæns og i cirkler, og de kan løfte en pote og "daske" til hinanden og deres mor. De tager fat i hinanden og i deres mor, med de - i starten af ugen - tandløse gummer, og laver helt instinktivt "ruskebevægelser".

Pludselig er der også lyd på, og både knurrelyde, udbrud (der en dag bliver til bjæf) og andre hidtil uhørte lyde, begynder at præge vågenperioderne, som bliver længere og længere. Det er sjovt at se, når de indeni de små hoveder pludselig begynder at få hørelse og nu kan høre sig selv, så gentager de lydene mange gange, man kan se de selv synes det lyder sjovt.

Kassen udforskes, og færdigheder øves og udvikles hurtigt dag for dag. De leger sidst på ugen, de kommer ud på gulvet i løbegården og synes verden er lidt stor til at begynde med, og de er begyndt at få tænder.

Midt på ugen får de deres første måltid serveret. Det er meget opblødt hvalpefoder i en lille underskål, og ret hurtigt begynder de alle 5 at gafle i sig. De lærer lynhurtigt og kan tydeligvis rigtigt god lide maden, og begynder nu at få serveret det opblødte foder flere gange om dagen.

Der er nu stadig intet som at slukke efter med en tår mælk fra mor, som stadig har masser, og gerne giver en tår, når hun er færdig med at rydde op efter deres måltider.

Hvalpene begynder nu så småt at få besøgende, foreløbig lige familiens nærmeste, men i den kommende tid vil de søde familier, der glæder sig til at træffe deres nye familiemedlemmer, begynde at komme på besøg.

Vi glæder os til at dele glæden over disse 5 små liv med verdenen udefra!
 
Ude i løbegården
Ude i løbegården kan verden godt synes lidt stor


 
med legetøj
Gårdhunde er nysgerrige fra starten, en lille "las" fra et gammelt stykke legetøj undersøges grundigt med det sammeLidt om hvalp fra Kennel Little Denmark

Hvis du vil høre nærmere er du velkommen til at kontakte mig:

Kennel Little Denmark's
v/Helene Riisgaard Pedersen
Tvindelstrupvej 31
4100 Ringsted
Denmark

tlf: +4550579514

Email: Helene(at)farmdogs.net


(at)=@, dette format er for at undgå junkmail og spam

Completed DKKs breeder education
Har gennemført DKK's opdrætteruddannelse

Hannen 2 uger
Hannen 2 uger
Little Denmark's Kind Of Kola
Han vejer nu 863g / 1lb 14oz


tæve 2 uger
tæve 2 uger
Little Denmark's Kind Of Kaluha
Hun vejer nu 971g / 2lbs 2oz


tæve 2 uger
tæve 2 uger
Little Denmark's Kind Of Kokoa
Hun vejer nu 946g / 2lbs 1oz


tæve 2 uger
tæve 2 uger
Little Denmark's Kind Of Kream
Hun vejer nu 971g / 2lbs 2oz


tæve 2 uger
tæve 2 uger
Little Denmark's Kind Of Karamel
Hun vejer nu 881g / 1lb 15oz