(Opdateret 31. maj, 2016)

0-3weeks

week 1 week 2 week3


3-6weeks

week4 week5


Vicki's hvalpe, uge 5

Vi spiser godt, og sådan så vi har det på lidt over det hele bagefter :-)

Little Denmark's N-kuld, Vicki's hvalpe uge 2. Venstre til højre:
Han, Little Denmark's Nodoubt Novelty,
Han, Little Denmark's Next Nobleman,
Han, Little Denmark's 'Nother Nice Nutmeg,
Han, Little Denmark's New Nirvana.
 
Femte uge, verden vokser
Straks ved begyndelsen af ugen falder det pludseligt naturligt, både for mor Vicki og hvalpene og resten af hundene, at løbegården åbnes, så hvalpene kan slutte sig til husets hundeflok.
Det er altid et festligt øjeblik, hvor små selvsikre hvalpe spankulerer selvsikkert udi det øvrige køkken, imod et bølgende hav af logrende haler, der alle varsler fair chancer for mega mælkebar party...og hvordan skal de vide andet, end at under enhver hundebug, er der mad?
Således med små logrende haler ankommer de til de ventende voksne hunde, der er mere interesseret i at lugte hvalpene bagi, komme ind og se om de har mad i løbegården der kan stjæles, og iøvrigt hilse på - med forenden. Der protesteres mere eller mindre skarpt, når hvalpene forsøger at die, og straks er indlæringen af flokhieraki og regler begyndt.

De voksne hunde har dog alle været ud for et antal hvalpe igennem livet, og er flinke og ufarlige i deres korrektioner. De vil gerne være sammen med hvalpene, de skal jo bare lige lære spillets regler.

I løbet af ugen ses det ofte at hvalpene følger i skørterne på nogle af de voksne, og således får etableret et GPS billede af den nærmeste geografi. Vi ser også at flere af de voksne søger at lægge sig i hvalpenes nærhed, og der er lidt mere uro og lidt kortere lunte, end der plejer at være, før der reageres i forhold til lyde og trafik omkring matriklen, da hele flokken synes at føle et ansvar i form af beskyttelse, når her er små.

,
 

Når man aldrig har vidst andet, end at der var mælk i dem, så må det være lidt af en skuffelse at opdage, at det ikke gælder dem alle - det er altså lidt afhængig af hvilken hund de sidder på ...


 

Da hvalpene endelig kom ud var de voksne klar til at hilse venligt, snude mod snude og med logrende glade haler, lige med det samme


Udenfor og renlighedtræningens næste trin
Heldigvis kommer der præcis nu godt vejr, og derfor kan hvalpene sagtens komme udenfor på korte besøg i haven. Da de stadig sover en del og iøvrigt trættes af alle de nye oplevelser og indtryk, er de kun ude kortvarigt i begyndelsen af ugen, og de bæres ud fra løbegården til haven i en transportkasse, og tilbage igen når de skal sove, for de kan endnu ikke selv finde vej så langt.
De kommer ud flere gange om dagen, også frit i køkken og stue, og vi prøver at overholde så vidt muligt, at få dem på enten aviser eller græs, når de "skal". Det lykkedes for det meste, men ikke hele tiden på dette stadie, men det er næste skridt i renlighedstræningen. Så vidt muligt, at undgå "fejl".

Inden ugen er omme, er de så sikre i deres geografi, at de selv pludselig kan finde ind ude fra græsset til løbegården i køkkenet. Og de kan også pludselig selv kaldes med ud i haven hele vejen inde fra køkkenet.

Haven indtager de åbent og uforbeholdent lidt efter lidt. I starten er det græsset der skal smages på, og planterne ved nærmeste bed. Men inden længe spæner de afsted og leger fangeleg med hinanden. Det er en aktiv, livlig drengeflok, der hele tiden finder på noget nyt.

De spiser rigtigt godt, og slut på ugen kan de endda begynde at spise tørfoder der ikke er blødt op, da tænderne er fremme. Det er de helt vilde med, fordi både duften og smagen er så meget mere koncentreret, end når det er blødt op med vand.

Mentalt er de "ønskebørn". Åbne, logrende, glade, opsøgende og imødekommende overfor alt og alle, kække modige og legesyge, og det er de alle 4. Frække er de også, vi tror de hver især selv synes, at de er lidt lækre, og fortjener at blive behandlet derefter :-)

Søde mor Vicki passer dem stadig meget fint og lader dem die mange gange om dagen, ligger hos dem og putter, og holder både dem og løbegården rene. Sidst på ugen slækker hun dog lidt, det er helt normalt, Vicki har gjort rent efter hvalpene længere end mange hundemødre før hende, og det er kun ekstra motiverende for renlighedstræningen.

Da det kneb med at finde et tidspunkt hvor hvalpene ville sidde stille nok på dagen, er der ingen vægt på dem i denne uge. Men der er bestemt ingen grund til at bekymre sig for deres vækst, de mangler tydeligt nok ikke noget nogen af dem.
 

Familiehygge ude på terrassen, her er det oldemor Sussi, der lige ville være med


 

Græsset er dejligt synes hvalpene, det både lugter og smager rigtigt spændendePå første køretur
Chancen bød sig til at få lavet nogle billeder af hele hundeflokken hos en fotograf. Da vi ikke ville skille mor og hvalpe, og Vicki gerne skulle med på billederne, blev det derfor besluttet at tage hvalpene med på deres første køretur.

Det foregik i bur sammen med mor, som elsker at køre bil, og syntes det var helt hyggeligt at komme lidt med ud, efter 5 uger hjemme. Vicki var meget afslappet, og lagde sig ned i buret, og gav sig til at fodre hvalpe imens vi kørte. Resultatet var at hvalpene også blev rolige, og da vi nåede frem, lå de allesammen og snorksov i buret.
En god start for dem, og en oplevelse rigere - måske lidt vel tidligere, end normalt, men de var så klar til det, og lod sig ikke påvirke overhovedet. På stedet var der masser af nye venner, der meget gerne ville se og hilse på hvalpene, både voksne og børn.
 

Selvom der ikke er meget plads i den lille transportkasse, som vi bærer hvalpene ud og ind i, så er der åbenbart plads nok synes Vicki. Om ikke andet, så til at komme hinanden rigtigt meget ved...


 

Inspireret af udflugten til fotografen lavede vi dette billede da vi kom hjem af generationerne bag kuldet, afsluttet af en af hvalpene som den lille rosin i pølseendenLidt om hvalp fra Kennel Little Denmark

Hvis du vil høre nærmere er du velkommen til at kontakte mig:

Kennel Little Denmark's
v/Helene Riisgaard Pedersen
Tvindelstrupvej 31
4100 Ringsted
Denmark

tlf: +4550579514

Email: Helene(at)farmdogs.net


(at)=@, dette format er for at undgå junkmail og spam

Completed DKKs breeder education
Har gennemført DKK's opdrætteruddannelse

2 uger
2 uger
Little Denmark's Nodoubt Novelty
Han2 uger
2 uger
Little Denmark's New Nirvana
Han2 uger
2 uger
Little Denmark's 'Nother Nice Nutmeg
Han2 uger
 2 uger
Little Denmark's Next Nobleman
Han, 2 uger
Hvalpene spiser rigtigt godt


 2 uger
Udendørs froskost i solen hos mor Vicki


 2 uger
Mormor Fay hilser også på og hjælper med at holde øje


 2 uger
Legetøjet er rigtigt interessant nu, og bæres og slæbes meget omkring


 2 uger
Mon interessen for sutsko er medfødt? Sjovt som de meget tidligt fatter særlig interesse for dem i hvert tilfælde


 2 uger
4 drenge lagt til genopladning...