(Opdateret 15. maj, 2016)

0-3weeks

week 1 week 2 week3


3-6weeks

week4 week5


Vicki's hvalpe, uge 2

Little Denmark's N-kuld, Vicki's hvalpe uge 2. Venstre til højre:
Han, Little Denmark's Nodoubt Novelty,
Han, Little Denmark's Next Nobleman,
Han, Little Denmark's New Nirvana.
Han, Little Denmark's 'Nother Nice Nutmeg,
 
N-kuldets anden uge
I den anden uge sker der flere ting, som gør at vi tænker måske Vicki's 4 drenge er temmeligt fremmelige. Først og fremmest har de øjne kun et par dage efter de er en uge gamle. Det er måske ikke i sig selv så usædvanligt, men der er noget med måden og hastigheden, som disse knægte kommer omkring på...De er ligesom meget stærke og livlige, og samtidig måske knapt så fede som vi før har set, og derfor ligesom mere adrætte...

Vægtmæssigt har de nu taget tilfredsstillende på, så Vicki passer dem tydeligt nok rigtigt fint, selvom det ikke er så tit vi ser hende ligge deroppe hos dem.

Til gengæld er hun med allevegne i resten af husets aktiviteter, plus vi finder hende i sengen hos os om natten. Man undres hvornår og hvordan hun når det hele, men hun tager nu sine time-outs fra verden omkring hende, og putter hos hvalpene indimellem trods alt. Sommetider skraber hun lidt rundt under sengene, hvilket er helt normalt - instinkterne byder hende at bygge rede, og det kan jo sagtens være et andet sted, end der hvor vi har placeret hvalpene. Rationalet vinder nu alligevel hver gang, og hun ender tilbage i kassen hos hvalpene igen, hvor hun lægger sig med et tilfredst suk.

Vi giver hende ro og fred til at gøre og være hvad og hvor hun vil, og forstyrrer så lidt som muligt i hendes rutiner.,
 

De 4 drenge på stribe under en lille flytning op på sengen, imens kassen og løbegården ordnes.


 

Et kig til kassens nye indretning, med en soveafdeling og en "toiletafdeling". Den tidligste renlighedstræning er igang.


Hvalpenes udvikling
Efterhånden som hvalpene titter frem ved at øjnene åbnes, får de flere nye færdigheder. De kan ikke se noget i den første tid, men efter nogle dage træder lys og skygge frem for dem, og de får styrke og evne til at løfte hovederne og dreje lidt på dem.

Disse 4 starter ret tidligt med at løfte sig op på deres forben, imens de holder hovedet løftet, endnu et tegn til, at de er meget fremmelige i udvikling, det er ikke blot et par dage, men en hel uge tidligere end normalt. En uge betyder alverden til forskel i denne alder for en hvalp, som udvikles så rasende hurtigt fra amøbe til hund.

Men ellers er der ro i kassen, et tegn til at alle får, hvad de skal have, og hvalpene er fine og rene.

Vi bemærker - endnu engang lidt tidligt - at hvalpene begynder at kunne tisse selv, noget de til at starte med er afhængige af at moderen stimulerer dem til, ved at slikke dem på maven.
Så snart vi opdager, at de allerede kan selv, følger vi op med iværksættelse af de allerførste små tiltag hen imod renlighedstræning.

Hvalpes medfødte instinkt er at holde "reden" ren, derfor kravler de væk fra hvor de sover, for at eliminere, ligeså snart de selv kan. Vi deler derfor kassen op i en soveafdeling med tæppeunderlag, og en "toiletafdeling" med avisunderlag. Til at begynde med når hvalpene ikke så langt, men vi ved af mange års erfaring, at det virker. Hvalpene bliver ligesom "hjernevaskede" til at tisse på aviser, når det er noget der uværgerligt sker igen og igen. Vanens magt er meget stærk. I den kommende tid vil de blive mere og mere dygtige til at nå helt ud på aviserne, og tæppet kan snart gøres lidt større.
Renlighedstræning - første trin - er sat iværk.

Hvalpenegle der ikke slides vokser meget stærkt, er sylespidse, og niver og river i mors maveskind, når de "pumper" mælk frem. Derfor får de klippet negle for første gang.

De har også fået deres første ormekur i denne uge.
 

Efter spisning, soves der. Meget mere sker der ikke. Vicki har ikke noget imod at flytte op på sengen, det er dejligt med en tur i dynen med drengene synes hun


 

2 små brødre der titter ud på verden for første gangLivets gang omkring
Det er altid interessant at se hvordan dynamikken fungerer imellem de voksne hunde i flokken, når der er hvalpe i huset. To gange er ikke ens, men med Vicki og hvalpe er her meget ro og harmoni synes vi. Vi har før haft andre medlemmer af flokken presse på for at komme ind til hvalpene, men det oplever vi overhovedet ikke. Principielt kan enhver hund traske lige ind til dem, da Vicki frit kan løbe til og fra, men det sker ikke. Heller ikke selvom Vicki hele tiden har adgang til mad i sin hvalpegård. De andre kunne let smutte ind og stjæle maden, men de gør det ikke.

Den, der er mest interesseret og indimellem har måttet stikke hovedet ind af nysgerrighed, er Ida. Ida og Vicki er bedste venner, også selvom Vicki har hvalpe at passe på, har hun fuld tillid til Ida, og lader ikke til at være påvirket af at Ida sniger et kig indimellem. Nyhedens interesse aftager dog hurtigt, og ikke en hund lader sig mærke af hvalpenes tilstedeværelse. Måske de har prøvet det så mange gange efterhånden, at de kender rutinen. Uanset hvad, så er det dejligt at der ikke er nogen konflikter eller noget pres vi skal tage os af, og derfor varer det heller ikke længe, før drengene vil kunne flytte ned i køkkenet.
 

Vicki's 4 fine drenge


 

Vicki tager lige en af sine pauser sammen med mor Fay på sofaen. Det er lidt hyggeligt.Lidt om hvalp fra Kennel Little Denmark

Hvis du vil høre nærmere er du velkommen til at kontakte mig:

Kennel Little Denmark's
v/Helene Riisgaard Pedersen
Tvindelstrupvej 31
4100 Ringsted
Denmark

tlf: +4550579514

Email: Helene(at)farmdogs.net


(at)=@, dette format er for at undgå junkmail og spam

Completed DKKs breeder education
Har gennemført DKK's opdrætteruddannelse

2 uger
2 uger
Little Denmark's Nodoubt Novelty
Han
Han vejer nu 694g


2 uger
2 uger
Little Denmark's New Nirvana
Han
Han vejer nu 615g


2 uger
2 uger
Little Denmark's 'Nother Nice Nutmeg
Han
Han vejer nu 689g


2 uger
 2 uger
Little Denmark's Next Nobleman
Han,
Han vejer nu 692g