(Opdateret 30. maj, 2016)

0-3weeks

week 1 week 2 week3


3-6weeks

week4 week5


Vicki's hvalpe, uge 4

Vi spiser godt, og sådan så vi har det på lidt over det hele bagefter :-)

Little Denmark's N-kuld, Vicki's hvalpe uge 2. Venstre til højre:
Han, Little Denmark's Nodoubt Novelty,
Han, Little Denmark's Next Nobleman,
Han, Little Denmark's 'Nother Nice Nutmeg,
Han, Little Denmark's New Nirvana.
 
Fjerde uge, store forandringer
Drengene har spist rigtigt godt selv i denne uge, og vejer allerede lige knapt 1 kg. Så selvom de blev sat lidt tilbage et par dage i sidste uge, så er de fuldt ud med igen, og øger vægt rigtigt fint og normalt.

I hvalpenes udvikling sker der en hel masse nu, og i takt med dette, tilpasser vi stille og roligt deres miljø. Først og fremmest er de blevet så sikre på bentøjet, at de selv kan hoppe både ud og ind af den store hundeseng, så de vokser fra papkassen nu, og får - til Vicki's store tilfredsstillelse - en af de små plast hundesenge. Den er meget mere komfortabel for hende at ligge i med hvalpene, nu hvor de er så store.

En anden ting, der sker såsnart hvalpene selv kan hoppe ud og ind af kassen er, at de ikke længere besørger på aviserne i "toilet-enden" af kassen. Så selvom de har toilet i den nye flade kasse i nogle dage, så varer det ikke længe, før hele sengen er redt med tæpper, og der ingen "uheld" finder sted. Til gengæld begynder de at skulle have skiftet aviser ofte i løbegården. Næste skridt i renlighedstræningen er dermed forløbet efter planen, endda - som vi snart er vant til med Vicki's drenge, lidt tidligere, end vi er vant til aldersmæssigt.
Hvalpene har nu fået deres anden ormekur.

,
 

Hvalpene spiser rigtigt godt selv nu, mange gange om dagen, og tager fint på


 

Omsorgsfulde Vicki er stadig meget hos hvalpene, som nu øver sig hver gang de er vågne, i at komme omkring i løbegården. De kan sagtens selv komme ind og ud af kassen nu.


Leg, fest og farver
Som hvalpene har godt styr på bentøjet, begynder de også at se langt bedre. De træner hver gang de er vågne, i at manøvrere - fremad, og retræten - baglæns. De bliver dygtigtere som ugen skrider frem, og selvom de sover meget endnu, så er det tydeligt at de kan mere og mere, for hver gang de er vågne. Udviklingen på en enkelt dag er derfor meget synlig. De leger, de knurrer og slår på hinanden, og de bider og rusker "voldsomt" i hinanden med de stadig tandløse gummer, som man dog sagtens kan mærke, at bisserne er ved at bryde igennem.

Vi lægger legetøj ind til dem, og de bemærker det, og de begynder forsøg på at slæbe rundt på tingene. Livet er en leg, og ren fest og farver - dog er alting ramme alvor i virkeligheden, for det hele handler om færdigheder og udvikling imod at kunne forlade "reden" og at kunne klare sig når mor også begynder at hjælpe mindre og mindre til med alting i de kommende uger.


 

Vicki vælger tit at tage en lur sammen med drengene


 

- Og selvom de er vågne i længere og længere perioder ad gangen, sover de stadig rigtigt megetVicki og "hundesamfundet" udenfor løbegården
Vicki er stadig en meget omsorgsfuld og opmærksom mor. Hun nyder at hvalpene er i køkkenet, så hun ligesom har familien samlet, og kan være med i det hele, også imens hun passer hvalpe. Selvom hun nu kun supplerer med lidt mælk, lader hun dem die mange gange om dagen, og ligger også ofte og tager en lur sammen med dem.

Hun sover ikke hos dem om natten længere, men hun holder dem rene og fine, og hun holder også stadig løbegården ren. Hun har ingen problemer selv ved at være sammen med de andre hunde udenfor løbegården, men er lidt forsigtig omkring hegnet, når vi trækker tæpperne tilside og de andre komme nær. Som ugen skrider frem giver det nu sig selv, da hvalpene - 4 individer med hver deres vilje - selv opdager hundefamilien udenfor, som mægtigt gerne vil gøre deres bekendtskab. Nysgerrige og glade, som hvalpene er, går de hen til hegnet, og slikker de voksne hunde i ansigtet, hopper op og snuser til dem, og lapper dem kækt én med poten. De andre hunde er venlige og imødekommende overfor husets nye familiemedlemmer, logrer med halerne, og venter tålmodigt på at hvalpene skal få øje på dem, og komme hen. De slikker også hvalpene igennem hegnet.

Ida har trukket frikort hos Vicki nu, og er som den yngste i flokken den forud udnævnte kommende barnepige, så hun kommer selv helt ind i løbegården og hilser på hvalpene ofte. Vicki er ikke helt klar til at give det frit til de andre hunde endnu, men der går ikke mange dage med denne del af integrationen, lige pludselig, bliver de én stor familie...lige om lidt.
 

Hilsekommitéen ved hjørnet af løbegården, da hvalpene opdagede verden udenfor. De voksne hilser venligt og slikker hvalpene og hvalpene hopper tillidsfuldt opad hegnet og hilser igen. Integrationens næste trin er på vej...


 

Ida, den naturlige barnepige ifølge floknormerne (yngste tæve) har trukket frikort hos Vicki nu, og tager sig fri adgang ind til dem, når det passer hende. Og det gør det rigtigt tit, hun kan slet ikke holde sig fra demLidt om hvalp fra Kennel Little Denmark

Hvis du vil høre nærmere er du velkommen til at kontakte mig:

Kennel Little Denmark's
v/Helene Riisgaard Pedersen
Tvindelstrupvej 31
4100 Ringsted
Denmark

tlf: +4550579514

Email: Helene(at)farmdogs.net


(at)=@, dette format er for at undgå junkmail og spam

Completed DKKs breeder education
Har gennemført DKK's opdrætteruddannelse

2 uger
2 uger
Little Denmark's Nodoubt Novelty
Han
Han vejer nu 948g


2 uger
2 uger
Little Denmark's New Nirvana
Han
Han vejer nu 976g


2 uger
2 uger
Little Denmark's 'Nother Nice Nutmeg
Han
Han vejer nu 902g


2 uger
 2 uger
Little Denmark's Next Nobleman
Han,
Han vejer nu 966g