week 1 week 2 week3


(Opdateret 28. juni, 2015)

Fay's hvalpe, uge 1

Little Denmark's L-kuld, Fay's hvalpe uge 1. Venstre til højre:
Tæve (Little Denmark's Lady 2 LandOfLakes),
han (Little Denmark's Lucky Luke),
han (Little Denmark's Lord Lancelot Dot),
han (Little Denmark's Lawless Laredo).
 
Fay i den første uge
Ugen er gået fint for Fay, som trives bedst med meget ro og fred. Hun passer sine hvalpe noget så fint, ligger hos dem hele tiden, og sidst på ugen tager hun kun korte pauser indimellem i kassen lige udenfor, hvorfra hun kan se og høre alt. Det mindste "pip", så er hun i kassen hos hvalpene igen.

Når hun skal ud, forgår det i fuld forspring, og haster meget. Dels vil hun ikke forlade hvalpene, så hun kommer og siger til i sidste øjeblik. Og dels skal hun jo skynde sig meget, for at komme tilbage til hvalpene, så det er ligesom en hvirvelvind der farer nedad trappen, ud i haven, og op igen. De skal ikke være alene i mange øjeblikke mener hun.

Rent fysisk fungerer det hele for Fay ligesom det skal. Hun har glubende appetit, og for at tilgodese hendes store behov for at ligge ved hvalpene, bliver hun selvfølgelig håndfodret i kassen. Det hører sig til, når man har hvalpe!

Fay har sin egen mening om hvordan kassen og forholdene er bedst for hende og hvalpene, og hun får selvfølgelig frihed til fuldt ud at regere, som hun ønsker. Det er en tilsyneladende en herlig rodebutik af avis-krims-krams, som hun er mest tilfreds med, fuldstændigt ligesom sin mor Sussi, når hun har haft hvalpe.

Vi havde et uroligt døgn cirka midt på ugen, hvor hvalpene ikke ville falde til ro og hylede jævnligt. Det var nemt at rette op på, for det er sket før med hvalpe om sommeren på 1. sal, hvor der kan blive for varmt. Da hvalpene ikke kan tåle træk, er det ikke så simpelt som bare at åbne et vindue. Men lige så snart tæppet i kassen blev fjernet, og bunden kun bestod af aviser, blev der øjeblikkeligt ro.

Så nu er det sådan, for ro skal der være.

Sidst på ugen kommer Fay indimellem og vil have lidt særlig opmærksomhed, og hun kommer også ned og gør sammen med de andre, hvis der sker noget der kræver lidt hundeglam.


,
 

Sidst på ugen tager Fay kortvarige pauser på sin bedste udkigspost. Herfra kan hun både følge med i hvalpene i kassen, og de andre hunde, hvis de nærmer sig døren. Der er forinden rodet godt op i aviserne, så det føles trygt og sikkert for hende at gå lidt væk.


 

Men for det meste ligger Fay nu stadig inde hos hvalpene, i sit eget yndlings krims-krams


Hvalpene har fået navne
Dette er vores L-kuld, og vi har besluttet hvad vi kalder Fay's 4 hvalpe på stambogen:

Tæven hedder: Little Denmark's Lady 2 LandOfLakes

Og hannerne hedder:
Little Denmark's Lord Lancelot Dot
Little Denmark's Lawless Laredo
Little Denmark's Lucky Luke


Alle hvalpene tager godt fra, og Fay er der jo med serveringen. Så alle har enten fordoblet deres vægt eller mere i den første uge, hvilket er lige som det skal være.
 

Hvalpene tager godt fra og vokser fint


 

Denne lille fyr lufter sin topmaveHvalpene i den første uge
Vi venter altid mindst en uge, før vi giver vores hvalpe navne. Det er meget rart lige at se, at alle kommer igang og fungerer tilfredsstillende. Vi har før mistet hvalpe i deres første tid, og det er sværere at acceptere, når først de har et navn, end hvis de stadig er "hvalp 1, 2, 3" osv.
Men det ser ud til at gå fint her, så posen med L-navne er blevet rystet.

Det er en lidt spøjs søskende-flok, som ikke har de samme behov samtidig. De spiser i "hold", eller en og en, og de sover ret spredt rundt omkring i kassen. Måske nogle stærke personligheder med stor selvstændighed allerede? Det er ikke usandsynligt.

Den slags bekymringer har vi heldigvis været sparet for, og derfor har vi selvfølgelig også givet hvalpene navne.
Fay er ellers god til at samle dem, hvorefter de igen spreder sig i alle retninger.

De er uanset hvad meget kraftige og livskraftige og er gode til at sige, hvis noget ikke passer dem. De har også nogle meget sjove drømme-lyde. Gad vide hvad en hvalp der endnu ikke kan se, og heller ikke kan høre, drømmer om?

Hvalpene overlever udelukkende pga. mors hjælp og nærvær, deres egne medfødte reflekser, samt lugtesansen. Med disse ingredienser kan de finde frem til føden, og varmen, og blive holdt varme og rene. De er meget afhængige af f.eks. ikke at blive for nedkølede, da de stadig er så primitive skabninger, at de ikke selv kan regulere kroppens temperatur.

I samme takt som hvalpene vokser flot og hurtigt, gror deres små negle også. Derfor har de allerede fået klippet negle for første gang.

I den kommende uge ser vi frem til, at hvalpene åbner øjnene, og kigger ud på verden...
 

Mor og datter praktiserer samme sovestil


 

Et tilfældigt, heldigt skud, hvor Fay flyttede sig netop som kameraet har klikket. Så to hvalpe blev hægtet af i samme sekund. Man kan ligefrem se mælken løbe!Lidt om hvalp fra Kennel Little Denmark

Hvis du vil høre nærmere er du velkommen til at kontakte mig:

Kennel Little Denmark's
v/Helene Riisgaard Pedersen
Tvindelstrupvej 31
4100 Ringsted
Denmark

tlf: +4550579514

Email: Helene(at)farmdogs.net


(at)=@, dette format er for at undgå junkmail og spam

Completed DKKs breeder education
Har gennemført DKK's opdrætteruddannelse

Tæven 1 uge
Tæven 1 uge
Little Denmark's Lady 2 LandOfLakes
Hun vejer nu 489g / 1 lb 1.2 oz


Han 1 uge
han 1 uge
Little Denmark's Lord Lancelot Dot
Han vejer nu 479g / 1 lb 0.9 oz


han 1 uge
han 1 uge
Little Denmark's Lawless Laredo
Han vejer nu 540g / 1 lb 3 oz


han 1 uge
han 1 uge
Little Denmark's Lucky Luke
Hun vejer nu 454g / 1 lb