0-3weeks 3-6weeks
(Opdateret 13. august, 2015)

Fay's hvalpe, uge 7

Little Denmark's L-kuld, Fay's hvalpe uge 7 har besøgt "Matador" og været til "Kvik-træf" i Korsbæk på Bakken:
Han (Little Denmark's Lord Lancelot Dot) i armene på direktøren for Korsbæk På Bakken
Tæve (Little Denmark's Lady 2 LandOfLakes) i armene på selveste Grisehandler Larsen,
Han (Little Denmark's Lawless Laredo) i armene på Larsens kone Kathrine,
Han (Little Denmark's Lucky Luke) i armene på Laura,
Skuespillerne spurgte selv om de ikke måtte holde hvalpene og stille op til et billede. Det var til stor fornøjelse for alle deltagende, og kameraerne knipsede. Hvalpene tog det hele i stiv pote og uddelte kærlige kys.
 
7. uge, verden vokser
Forberedelserne til at hvalpene skal rejse udi verden og være rigtige hunde fortsætter derudaf. Hvalpene får f.eks. halsbånd på, og går og "spasser" lidt med bagbenene i nogle dage, da de ikke er vant til følelsen, det er ligesom noget der klør hele tiden. Det varer nu ikke længe, før de slet ikke tænker over det mere.
Halsbåndene er specielle hvalpehalsbånd med løs sikkerhedslås, sådan at de springer op og falder af, selv ved et meget lille træk. Derfor kan de ikke komme til hverken at hænge fast, eller kvæle hinanden ved at tage fat i en andens halsbånd.

Hvalpene kommer også på udflugt i bil, nemlig hele vejen til Klampenborg. Der afholdes "Kvik-træf" af Korsbæk På Bakken, et fælles arrangement imellem Dansk/Svensk Gårdhundeklub og Bakken.
Hvalpene har mor og resten af familien med, og indrettes med løbegård, legetøj og vandskål i det medbragte telt. Hvalpene er hurtigt tilfredse med deres nye omgivelser, og synes helt tydeligt at det er fedt med masser af besøgende børn og voksne, som de kan bide i og putte hos. De er afgjort dagens trækplaster, også for skuespillerne, som sidst på dagen spørger om de må holde hvalpene og få taget et billede.

Som sagt, så gjort, og således gik det til, at Fay's L-kuld efter en hel dag med super socialisering, blev foreviget som Kvik-hunde med nogle af Matadors mest folkekære figurer.

Hvalpene klarer disse udfordringer fantastisk godt, ingen holder sig tilbage, og køreturen både ud og hjem, tog de fuldt afslappet uden det mindste. Det var dejligt at sove i bilen syntes de, og når man så - efter en vild og anderledes dag - vågner op og er hjemme i sine egne vante omgivelser, ja så er man jo pludselig "vokset" til superhunde!
,
 

Hygge i teltet i hvalpenes løbegård, hvor de havde masser af besøgende hele dagen på Bakken.


 

Der var to løbegården i teltet, da vi også have alle de voksne hunde med. Så kunne de skiftes lidt til at holde pause fra hvalpene.


Hvor bliver de af?
Når hvalpene er 7 uger gamle, kan vi tydeligt se hvilke personligheder de har hver især, og hvilke bittesmå forskelle, der er på dem. Det er nu, at det er muligt at afgøre, hvilken livstil og dagligdag de vil fungere bedst i, og således også først nu, at vi afgør hvilke af de familier, der tålmodigt venter på besked, at de hver især skal flytte til.

Dette kuld er uden tvivl det letteste vi nogensinde har haft. De vil alle 4 uden problemer kunne fungere optimalt i enhver familiesituation, med ethvert aktivitetsniveau. Som individer er de dermed fuldstændigt, som jeg havde forventet. Glade, frie, åbensindede, nysgerrige, kærlige, sjove og legesyge. Der er ingen, der opfører sig særpræget dominant, og ingen der er særpræget underdanig. En dejligt flok!

Little Denmark's Lady 2 LandOfLakes flytter til en opdrætterkollega i Finland (Land Of Lakes), hvor hun kommer til at løbe agility, og forhåbentlig udvikle sig, så hun en dag kan indgå i avlen.

Little Denmark's Lord Lancelot Dot flytter til Jægerspris, og han kaldes Rumle fra nu.

Little Denmark's Lawless Laredo bliver lidt i Kennel Little Denmark's "fold", idet vi har besluttet at beholde ham. Dog ikke her hos os, han flytter til Herfølge, hvor han har fået ansættelse som "lillebror" til "Kimbo" (Little Denmark's Hatttrick Of Lejon). Vi håber at han udvikler sig til udstilling og avl.

Little Denmark's Lucky Luke flytter til Roskilde, og har også allerede fået sit kaldenavn, som er "Joey"

Et stort tak til hvalpenes nye familier, for den store forståelse og tålmodighed, i forhold til måden vi placerer vores hvalpe på. Vi ønsker jer masser af dejlige og gode år sammen med disse små krudtugler, og glæder os til at følge dem udi livet!
 

Hvalpene får stadig en hyggetår indimellem, Fay er stadig en super sød og god mor!


 

De er allesammen blevet ret gode til at træffe gode valg. Det sker tit at vi ser dem ligge sådan her, med hver sin lille tyggeting, som de slev finder frem og lægger sig med. Det bliver jeg meget glad for, fordi så kan jeg se, at vores arbejde på at skabe gode tyggevaner, har virket.Det herhjemme
Hvalpene spiser nu udelukkende tørfoder, og får stadig en tår hos mor indimellem, men er på ingen måde afhængig af hendes mælk mere. Måske omkring 4-5 gange om dagen giver hun dem lov til at die, men efterhånden afviser hun dem også oftere. De accepterer afvisningerne overraskende villigt, og spiser virkelig godt og ivrigt, når de får mad i skålen, det er en fornøjelse at fodre dem!

Det er lige før at de er renlige. Enkelte uheld kan ikke undgåes, og aviserne i løbegården, som er åben hele dagen, er stadig medregnet som "renlig", når de bruger dem. Når døren til haven står åben, er det yderst sjældent, at der er et enkelt uheld et sted indenfor, som skal tørres op. De er virkeligt dygtige, og vi er selvfølgelig også opmærksomme på, at få dem ud, når vi ved de skal.

De opholder sig nu frit, og gerne rundt omkring i hele huset, hvor de voksnes hundesenge er blevet indtaget. I haven kommer de nu også rundt i alle krogene, og de har demonstreret at de udemærket godt ved, hvordan man graver huller i jorden. De henter tyggepinde både udendørs, men også de små hudben vi har udleveret indenfor, er de dygtige til at bruge. Lidt knopper på en kommodeskuffe og et hjørne, som andre hvalpe før dem har haft smag for, er svære at modstå, men hvalpene accepterer og reagerer positivt på et bestemt "nej" og en byttehandel. Selv ledningerne i stuen har de lært at holde sig fra, de er bare så dygtige!

Ida er yndlings-legetanten, men også mormor Sussi holder af at være sammen med hvalpene, og deltage i leg. De to gamle tip-oldemødre, Maddy og Kikka, har hvalpene lært ærbødigt at gå udenom. Også her er de bare så dygtige!

Hvalpene er blevet chippet, og vi har fået deres stambøger. Langsomt, men sikkert, bliver både vi og de mere og mere klar til tiden der kommer nærmere, hvor de skal rejse hjemmefra.

Ingen vægt i denne uge, men der kommer vægt på igen i næste uge, hvor de bliver vejet hos dyrlægen, når de skal vaccineres.
 

Både Ida og mormor Sussi er søde til at lege med hvalpene, og efterhånden går det vildere og vildere til.


 

Mor Fay overvåger, og hvis legen bliver for voldsom, kan det godt ske at hun blander sig, og retter tingene lidt til.Lidt om hvalp fra Kennel Little Denmark

Hvis du vil høre nærmere er du velkommen til at kontakte mig:

Kennel Little Denmark's
v/Helene Riisgaard Pedersen
Tvindelstrupvej 31
4100 Ringsted
Denmark

tlf: +4550579514

Email: Helene(at)farmdogs.net


(at)=@, dette format er for at undgå junkmail og spam

Completed DKKs breeder education
Har gennemført DKK's opdrætteruddannelse

Tæven 7 uger
Tæven 7 uger
Little Denmark's Lady 2 LandOfLakesHan 7 uger
Han 7 uger
Little Denmark's Lord Lancelot DotHan 7 uger
Han 7 uger
Little Denmark's Lawless LaredoHan 7 uger
Han 7 uger
Little Denmark's Lucky Luke
Der behøvede ingen træning til, de fandt selv ud af hvordan man graver have


Endnu et dygtigt og klogt valg af tyggeting


Når man er brugt, så er man brugt op. Hvalpene kan godt lide at smutte ind i de voksnes senge inde i stuen


Den ekstra bløde lille hundeseng egner sig glimrende til en rigtig prinsesse, synes hun


Efter en lang, travlt dag, går de ud som et lys


Fay hygger stadig om hvalpene, og kan godt lide at være mor