(siden opdateret 12. marts, 2012)

Sussi's 4 piger, sjette uge

uge 4 uge 5 En flok sociale små væsner
I ugenes løb ser vi tydeligere og tydeligere at hvalpene bliver en flok meget sociale og kontaktsøgende små hunde. De stimler sammen om enhver der sætter sig på gulvet, og klatrer rundt på folk, smager på tøj, hår og fingre.
Når nogen kommer til døren løber de voksne hunde straks frem og hilser velkommen, og alle 4 hvalpe løber med.
Vi har haft nogle "selskaber" med grupper af en hel del mennesker, hvor hvalpene "går på omgang", og de er allerede frygteligt forkælede, med erfaring i at sidde og putte med i sofaen til aften.
Legene bliver vildere, og sommetider er det somom vi har en racerbane igennem flere af husets rum. Der omrokeres på løse tæpper og måtter, og der leges vildere og mere ambitiøst med "tovtrækkeri" om legetøjet, både med hinanden, og med de af de voksne hunde, der gider være med.

 
i uge 6
Næsten 6 uger gamle, og de ved godt de ser søde ud!


 
Hele familien
Sussi vil stadig meget gerne tage sig af hvalpenes fodring


Mad, "arbejde" og en enorm iver
For en lille uge siden begyndte hvalpene for alvor at kunne tygge tørfoderkuglerne, uden at de er opblødt. De lugter naturligvis mere koncentreret end det opblødte foder, så man kan lynhurtigt få en hvalps interresse og opmærksomhed med en kugle tørfoder for næsen af den.
Vi udnytter situationen og begynder at lære hvalpene "sit", med almindeligt tørfoder som motivation og "belønning". I begyndelsen var de meget optagede af selve tygningen af kuglerne, men interressen samlede sig lynhurtigt mere om at finde ud af hvordan man gør sig fortjent til at få dem.
Dette er det sjette kuld gårdhundehvalpe jeg "arbejder" med at lære "sit". Dette er i denne uge det kuld af dem allesammen, hvor hele kuldet samlet set har både den største motivation og den bedste koncentrationsevne. Det er mest almindeligt at man til at begynde med ikke kan prøve mere end 2-3 gange ad gangen med en hvalp i den alder, før de optages af noget andet og mister interressen. Disse 4 kan blive ved længere end nogen jeg har haft før dem i denne alder, og de udviser en enorm iver for "arbejdet" med mig og de små kugler tørfoder. Dette er, interressant nok, hvad der ret tidligt kendetegnede Sussi.
Det er vigtigt bemærke at dette gælder for denne uge...netop i denne alder kan mange ting være forandret i næste uge...

Vi ligger i meget skarp konkurrence om fodringen af hvalpene med Sussi. Hun vil helst komme først til, men sidst på ugen er vi nået til at hun supplerer, og vi leverer hovedparten af deres måltider. Hun vil stadig meget gerne være hos hvalpene og holde dem rene, og hun er begyndt at lade dem lege med, når hun leger vildt med Nikki.
Nikki spiller en større og større rolle i hvalpenes liv, da hun også gerne vil hjælpe med at holde hvalpene rene, og især gerne vil lege med dem. Det er tydeligt at hvalpene stoler 100% på Nikki, og godt er klar over, at både Maddy og Kikka til tider foretækker at være i fred. De er allerede nogle kloge små hundepiger.

Selvom hvalpene ofte river og tygger i ting de ikke skal, så ser vi dem også bruge de "gode" tyggesager meget, og netop som vi ønsker, når de lægger sig og falder til ro, lige før de sover.


 
Leg med Nikki
Nikki spiller en stor rolle i hvalpenes liv og de stoler 100% på hende


 
på skødet
de stimler sammen og smager på alle der sætter sig på gulvet

Leg, leg og atter leg
Igennem legen opøver hvalpene nu en masse evner. De er nu aldeles sikre på benene, og kaster sig vildt og uhæmmet ud i slåskampe, tovtrækkeri og vilde jagter. Selv når Sussi og Nikki går igang, og de knurrer vildt i leg, kaster hvalpene sig ind midt i det hele, og vil være med. De bliver tit løbet over ende af de store hunde, når der pludselig sker noget, som kræver hurtig opmærksomhed, men de tager det ikke så tungt og kommer lynhurtigt på benene, og løber instinktivt med...hvis det kræver husets hundes tilstedeværelse, så føler hvalpene sig tydeligt nok allerede som en del af husets hunde.
Intet er forskånet, både sko der står uden fødder i, og sko der er fødder i, er fri "game" for dem. Vi forsøger så godt vi kan at flytte opmærksomheden hen på et stykke legetøj, og snart går den vilde jagt igen. De er allevegne hele tiden. De laver "skinangreb" på hinanden, og de sniger sig listende frem og dukker sig, før de sætter et angreb ind. Altsammen tæller det med i træningen...en mus eller rotte skal man jo snige sig ind på, og i eet spring kunne angribe og dræbe...jo, ambitionerne er i skam orden, selvom "rotten" p.t. til forveksling ligner et grønt stofdyr, eller en tennisbold!

 
sover
Sommetider skal batterierne lige lades lidt op igen


 
udenfor
En kølig tur ud i solen


Det store "rum" udenfor
Så kom der endelig lidt sol og læ. Stadig køligt, men det var på tide at hvalpene kom en tur udenfor. Indenfor ca. 20 minutter blev de for kolde og måtte ind igen, men de nåede at få oplevelsen, som de helt klart syntes mægtigt godt om.
De mange dufte og den friske luft er spændende, og alting skal smages. De fandt en lille pind, fik tygget på noget græs, og faldt meget hurtigt til i omgivelserne.
Til at begynde med holder vi dem i et afgrænset overskueligt område, også for Sussi's skyld, og efterhånden vil de få mere og mere plads at løbe på derude.
Nu håber vi foreløbig på lidt lunere vejr og mere sol, så de kan få brændt noget af energien af derude.

 
Tygger
Vi ser tit hvalpene tygge sig i søvn


 
vild leg
Når Sussi og Nikki leger vildt vil hvalpene gerne være med
 

Hvis du er interresseret i en af hvalpene, er du velkommen til at kontakte os:

Kennel Little Denmark's
v/Helene Riisgaard Pedersen
Tvindelstrupvej 31
4100 Ringsted

tlf: +4550579514

Email: Helene(at)farmdogs.net


(at)=@, denne form er anvendt for at spare på mængden af junkmail


Gennemgået DKKs opdrætteruddannelse
Har gennemgået DKKs opdrætteruddannelse
Faith 6 uger
Little Denmark's
4-tune Faith
1270 g

Fay 6 uger
Little Denmark's
4-ever Fay
1935 g

Frederica 6 uger
Little Denmark's
4-sure Frederica
1725 g

Felicia 6 uger
Little Denmark's
4-give Felicia
1625 g


Faith ordner panteren
Faith ordner lige den sorte panter
Fay med bunden i vejret
Hvad Fay lige har gang i vides ikke helt
Frederica og Nikki
Frederica og Nikki deles lige om en kong
Felicia sniger sig
Felicia på spring "bag" (?!) dørtrinnet
Stående buffet
Sussi byder lige på et mellemmåltid
opladning
Tilbage i opladeren
Fundet skoene
Både sko med og uden fødder i står for skud
Tovtræk
Det går vildt for sig med tovtræk, og de knurrer "farligt" imens
Leger med Nikki
Ned Nikki går det tit voldsomt til, men de stoler på hende
Panteren
Den gamle panter skal "ordnes" flere gange om dagen
Slåskamp
Det ser og lyder sommetider ud somom det virkelig er alvor
leger
Det gælder om at have, og at stjæle
Faith har den
Faith rusker og flår i det grønne dyr
Udenfor
Ude for første gang, stor nysgerrighed
Frederica
Frederica ser på hvor stor verden lige er
Udenfor
Det var lidt fodkoldt, så var det godt lige at hoppe op i kassen
leger udenfor
De faldt hurtigt til udenfor
Med mor
Mor Sussi viser hvordan man gør det der med udenfor
Hygge
Hygge i en solstråle

Maddy med Kong
Oldemor Maddy: "Hvad fabler du om, hvem har hugget hvad siger du?"

Godnat
Så gik lyset ud!