week 1 week 2 week3


(Opdateret 4. april, 2014)

Sussi's hvalpe, uge 3
3 på stribe
Little Denmark's I-kuld, Sussi's hvalpe uge nr. 3. Venstre til højre:
han (Little Denmark's Interest Me Iggy)
Han (Little Denmark's Imagine Me Isaac)
tæve (Little Denmark's Ignite Me Ida)
 
Den tredje uge
(Disse opdateringer med spørgsmål og fortællinger om hvalpenes udvikling er i høj grad tilegnet de familier, der har reserveret hvalp og derfor følger hvalpene med særlig stor interesse. Der er dennegang en del med børn, derfor er her lidt forskellige oplysninger, spørgsmål og svar indlagt fra gang til gang, som jeg håber man kan få en sjov og god snak med børnene om vedrørende hvalpenes udvikling.)

Der sker rigtigt mange ting nu. Hvalpene er ved at komme på benene i starten af ugen, og de har åbnet øjnene, så de efter nogle dage begynder at kunne se ting meget tæt på.
Det allerførste de ser er hinanden og deres mor. Måske, hvis vi har ramt tidspunktet heldigt, har en af vores hænder måske også været noget af det første de så. Jeg har lovet at skrive hvad der sker, når en gårdhundehvalp ser noget for første gang.
Det er meget nemt at se, hvornår en hvalp kan se et eller andet - og nu kommer det: Fordi lige med det samme, begynder den nemlig at logre lidt med halen. Derefter løfter den en pote imod det den ser, for ligesom at daske til det og lege med det. De er simpelthen født glade og legesyge!

De sover stadig næsten hele tiden, men de øjeblikke de er vågne ad gangen bliver længere og længere for hver dag. De skal skynde sig på få minutter at øve alt hvad de har lært, og at gøre noget nyt også, hver gang de er vågne, og inden de falder i søvn igen. Der sker nemlig næsten noget nyt med dem nu, hver gang de er vågne.

De er begyndt at kunne høre lidt, for de reagerer på vores stemmer. De er også selv begyndt at sige ting, som vi kan høre, så indimellem kommer der både knurre og bjæf-agtige lyde fra kassen. Især kan de godt lide at knurre, det ser næsten ud somom de nyder lyden indeni deres eget hovede, sådan som de kan sidde og knurre, de knurrer nemlig ikke umiddelbart af noget, det sker bare spontant, ligesom de er lidt i deres egen verden.

De kan stå og gå flere skridt sidst på ugen, og de kan holde deres hoveder oppe meget længere, så de kan godt sidde op lidt og se rundt. De mister lynhurtigt balancen og tumler og falder tit i søvn lige hvor de lander.


,
 
alle 3 spiser
Hvalpene er begyndt at spise lidt hvalpefodermos


 
sussi gør rent
Det kan godt blive noget værre griseri, men så kommer mor Sussi gerne og gør rent


De spiser
Næserne leder dem imod Sussi's mad, og midt på ugen får hvalpene deres første "faste" måltid serveret. Der er mere mad alle andre steder, end i hvalpenes maver de første gange, men de prøver ivrigt at lappe maden i sig. Klodset kravler de op i tallerkenen og glider. Det er et værre svineri, men mor Sussi skal nok sørge for at slikke hvalpene helt rene igen.
De får hvalpefoder der er opblødt i vand og moset i lunkent vand, så det ikke er koldt, når det kommer ned i de små, sarte maver. Det var et hit!

Fra sidst på ugen får de lidt fast føde hver dag.

Det går rigtigt godt. Alle trives fint, tager på, og hannerne er blevet større end tæven.

De har nu fået deres første ormekur. 
Sussi fodrer
Sussi fodrer med masser af frisk fløde


 
kigger rundt
De kan holde hovedet oppe nu, så de kan sidde op og kigge lidt rundtDet øvrige liv
Lille mor Sussi er en rigtig hønemor dennegang. Hun er meget mere hos sine hvalpe nu, end hun plejer. Hele natten ligger hun nær dem, selvom hun sagtens kan komme op i sengen til mig, så er hun kun hos mig i få minutter ad gangen, så løber hun ned til hvalpene igen.

Om dagen sidder hun også tit inde i kassen hos hvalpene. Det er helt tydeligt at hun synes det er rigtigt hyggeligt at være hos dem.

Et par gange har hun i løbet af natten trukket et stort tæppe ned til sig og hvalpene i kassen. Det er ikke altid det fungerer lige smart, da en hvalp let bliver filtret ind i tæppet og ikke kan komme ud igen. Det ser nu ikke ud til at bekymre Sussi ret meget, hun er vældigt tilfreds med at have tæppet i kassen.

Hun slæber stadig ting og sager ind til hvalpene. Yndlingslegetøjet er fast inventar, og masser af hud-tyggeben, som hun hugger fra de andre hunde og rundt omkring i huset.

Hun er sådan en sød og nem hundemor. Hvis hun skal ud om natten hopper hun op til mig i sengen og vækker mig ved at knurre og "dutte" mig på næsen med sin våde snude. Så kommer hun en tur ud, hvor hun skynder sig at klare det hun skal, og farer direkte tilbage ind til hvalpene og lægger sig. Så kan man gå i seng igen :-) 
Sussi søvnig
Godmorgen. Sussi synes det er hyggeligt at sove i kassen hos hvalpene


 
3 uger gamle i kassen
De 3 Iggy, Ida og Isaac er vendt tilbage i kassen, og de vender tilbage med nyt i næste ugeLidt om hvalp fra Kennel Little Denmark

Hvis du vil høre nærmere er du velkommen til at kontakte mig:

Kennel Little Denmark's
v/Helene Riisgaard Pedersen
Tvindelstrupvej 31
4100 Ringsted
Denmark

tlf: +4550579514

Email: Helene(at)farmdogs.net


(at)=@, dette format er for at undgå junkmail og spam

Completed DKKs breeder education
Har gennemført DKK's opdrætteruddannelse

Tæven 3 uger
Tæven 3 uger
Little Denmark's Ignite Me Ida
Hun vejer nu 1023g/


Brun han 3 uger
Brun han 3 uger
Little Denmark's Imagine Me Isaac
Han vejer nu 1050g/


sort han 3 uger
Sort han 3 uger
Little Denmark's Interest Me Iggy
Han vejer nu 1165g/