week 1 week 2 week3


(Opdateret 28 marts, 2014)

Sussi's hvalpe, uge 2
3 på stribe
Little Denmark's I-kuld, Sussi's hvalpe uge mr. 2. Venstre til højre:
tæve (Little Denmark's Ignite Me Ida)
Han (Little Denmark's Imagine Me Isaac)
han (Little Denmark's Interest Me Iggy)
 
Den anden uge
(Disse opdateringer med spørgsmål og fortællinger om hvalpenes udvikling er i høj grad tilegnet de familier, der har reserveret hvalp og derfor følger hvalpene med særlig stor interesse. Der er dennegang en del med børn, derfor er her lidt forskellige oplysninger, spørgsmål og svar indlagt fra gang til gang, som jeg håber man kan få en sjov og god snak med børnene om vedrørende hvalpenes udvikling.)

Den allerstørste begivenhed i hvalpenes 2. uge er, at de åbner deres øjne, og "titter ud" til verden omkring dem.

Hver dag har vi holdt øje med dem, for at se hvornår det skete, og hvem der fik øjne først.
Da vi nåede tirsdag havde den første hvalp fået bitte bitte små sprækker ved øjenkrogene. Det var Iggy. Om onsdagen var hans øjne helt åbne til morgen, og da havde Ida fået små sprækker, som var helt åbne onsdag aften. Isaac havde slet ikke tegn til at åbne øjnene, men han havde til gengæld gang i noget helt andet den dag, som ingen af de andre havde opnået. Han gik pludselig nogle rigtige skridt oppe på sine ben. Man glor lidt første gang en hvalp rejser sig og spadserer på tværs af kassen, men det gjorde Isaac onsdag imens de andre to stadig kun kunne kravle.
Torsdag morgen var også Isaac's øjne helt åbne.

Selvom hvalpenes øjne kan ses af os, betyder det ikke at de kan se noget. Øjnene er beskyttet imod lys, så i flere dage kan de stort set ingenting se, allerhøjst efter nogle dage, kan de ane skygger. Man kan se det om et par dage, hvis man stikker en hånd ned foran dem, hvornår de opdager at den er der. Deres første reaktion er altid interessant, når de begynder at se. Hvad mon en gårdhundehvalp gør, de første gange den ser noget...sin bror eller søster eller mor eller en hånd?
Det holder vi godt øje med i ugen der kommer, og skriver lidt om det her i næste uge.

,
 
alle 3 spiser
Hvalpene tager godt fra og har taget rigeligt på i vægt


 
sussi hos hvalpene
Der er så hyggeligt inde hos Sussi og hendes hvalpe, og hun kan godt lide at være hos dem


Nye rutiner begynder
Selvom hvalpene er så bittesmå og hverken kan se eller høre, så er de født med negle. Og når de bare ligger i en kasse og ikke går på noget der slider neglene, så vokser de næsten ufatteligt hurtigt. Man kan tydeligt se på en mor-hunds yver, når hvalpene trænger til at få klippet negle, for det bliver rigtigt rødt og "revet" at se på, fordi hvalpene jo "pumper" og river, for at få mælken til at løbe til.
Så alle hvalpene har fået klippet negle for første gang.

De kommer også mere og mere i kontakt med hænder hver dag. Man kan tydeligt se, at de kan lugte at vores hænder er noget andet, end deres mor, og de stikker tungen frem og "smager" på os, mest for lige at tjekke om der følger mælkeforsyning med i pakken. Vi forstyrrer ikke med at tage hvalpene op endnu, det giver bare unødigt stress hos deres mor, men imens Sussi ligger hos dem, sidder vi og hygger sammen med hende og nusser hvalpene og lader dem kravle ind i hænderne og lugte til dem, sutte lidt på dem og vænne sig til dem.
 
Sussi bund i vejret
En fuldstændig typisk totalt afslappet Sussi. Man kan se at hun har fået fjernet clips'ene og at hendes sår er helet fint allerede


 
tæven bund i vejret
Hmmm, som mor, så datter?Det øvrige liv
Sussi passer hvalpene så fint, de har taget rigeligt på, er stadig meget, meget stille, så de mangler ingenting.
Det meste af dagen og natten ligger Sussi også stadig meget hos hvalpene i løbegården, og hun får sin mad i løbegården, som hun selv slæber ind i kassen, og gemmer i et hjørne til senere, eller spiser inde hos hvalpene med det samme. Hun synes helt tydeligt at det er hyggeligt at være hos sine hvalpe.

Hun kan gå ind og ud af løbegården og har fri adgang til resten af huset nu. Indimellem kommer hun op i sengen og putter meget kort om natten, eller siger til, hvis hun skal ud. Men det meste af nætterne ligger hun stadig enten i kassen hos hvalpene, eller i sin lille fleeceseng i løbegården lige udenfor kassen.

I løbet af ugen havde vi fint vejr, og Sussi blev lidt længere ude med de andre hunde i haven, og nød det virkelig. Hun har ingen problemer med de andre hunde, bare de ikke står og glor lige hvor hendes indgang til løbegården er. Så beder hun dem om at gå. Vi mistænker hende for at være mere opsat på at holde de andre hunde fra hendes mad, end fra hvalpene ;-) Lige i starten af ugen fik hun hørt Fay's hvalpe ovenpå ved lågen ind til kontoret et par gange, og etablerede sig som en slags "vagtpost" lige udenfor. For at hun ikke skulle glemme sine egne hvalpe helt, blev hun lukket inde nede i stuen og køkkenet den følgende nat, og siden har hun ikke vist samme "besættertrang" ovenpå. Nu er det ligesom hun bare ved, at Fay har hvalpe derinde, og sådan er det. Bum.

Risikoen ved at have to kuld på een gang kan være at den ældre tæve vil søge at overtage den unge tæves hvalpe. Det skal Fay naturligvis ikke opleve som en risiko, hun skal føle sig helt tryg og sikker på at hun har sine hvalpe helt for sig selv. Det ser virkelig ud til at være lykkedes fint, både Sussi, Fay og de andre hunde har tydeligt nok accepteret tingene som de er, og lader til at være tilfredse med det. De er i hvert tilfælde rigtigt flinke til at passe hvert deres i hver deres "afdeling", og de er også gode til at være sammen i flokken i fin harmoni omkring de fælles ting i resten af huset og i haven.

Indenfor nogle uger kan alle hvalpene selvfølgelig være sammen og få glæde af hinanden. Men endnu har de kun brug for deres respektive mødre, og mødrene har også næsten kun brug for at tage sig af hver deres hvalpe.
 
i fleece sengen
Imens der indimellem skiftes sengetøj i hvalpenes kasse får de lige et midlertidigt ophold et andet sted


 
Ida, Isaac og Iggy i kassen
De 3 Ida, Isaac og Iggy er vendt tilbage i kassen, og de vender tilbage med nyt i næste ugeLidt om hvalp fra Kennel Little Denmark

Hvis du vil høre nærmere er du velkommen til at kontakte mig:

Kennel Little Denmark's
v/Helene Riisgaard Pedersen
Tvindelstrupvej 31
4100 Ringsted
Denmark

tlf: +4550579514

Email: Helene(at)farmdogs.net


(at)=@, dette format er for at undgå junkmail og spam

Completed DKKs breeder education
Har gennemført DKK's opdrætteruddannelse

Tæven 1 uge
Tæven 1 uge
Little Denmark's Ignite Me Ida
Hun vejer nu 850g/


Brun han 1 uge
Brun han 1 uge
Little Denmark's Imagine Me Isaac
Han vejer nu 763g/


sort han 1 uge
Sort han 1 uge
Little Denmark's Interest Me Iggy
Han vejer nu 805g/