Fay's hvalpe uge 4:
week4

Sussi's hvalpe uge 4:
week4

Begge kuld sammen første gang:
week4

Begge kuld uge 6:
week6


(Opdateret 21 april, 2014)

Sussi's og Fay's hvalpe, uge 5
5 uger gamle
Little Denmark's I og J-kuld, Fay's hvalpe uge 5.
De to bageste:
Han (Little Denmark's Juke In The Box) og Tæve (Little Denmark's Jitterbug Jade).
Dernæst fra venstre til højre:
Han (Little Denmark's Interest Me Iggy)
Tæve (Little Denmark's Jive Jinger),
Tæve (Little Denmark's Ignite Me Ida) Han (Little Denmark's Imagine Me Isaac)
Tæve (Little Denmark's Jazz Jazmine)
 
Den femte uge
Denne uge er endnu en uge med kæmpemæssige forandringer for hvalpene.
Deres verden udvides med en helt ny verden, nemlig det store udendørs. Og de får - særligt i forbindelse med ferie og helligdage - masser af besøgende og nye venner, både børn og voksne. Flere gange om dagen, hver dag i hele ugen, kommer der nogle og hilser på hvalpene, klapper på dem og leger med dem. For hvalpene er det allesammen nye venner, som de kan lugte til, smage på, bide i hår og snørebånd på, og putte hos. Det er dejligt og spændende for alle, der gerne vil møde de små, og super godt for hvalpenes socialisering.

Hvad jeg specielt bemærker, ved introduktion af nye ting til hvalpene, er at ingen holder sig tilbage. De er allesammen nysgerrige og ivrige for at opleve livet, således udforsker de modigt haven bid for bid, og de myldrer tillidsfuldt rundt hos alle mennesker. Især hvis man sætter sig ned i deres niveau, kravler der hvalpe overalt på een.

For at få hvalpene ud, samles de i begyndelsen i en transportkasse og bæres ud sammen. Snart søger de tilbage i kassen, når de er trætte og mætte på oplevelsen. Således bliver de samtidig vænnet til at have sådan en kasse, og lærer at det kan være et godt og trygt sted, at kunne gå ind.
Inden længe finder de selv ud af at løbe ind i huset igen, igennem gangen, og ind i det velkendte køkken hvor deres løbegård står åben. De kan dog ikke løbe hele vejen ud til haven fra køkkenet endnu, uden "uheld" på vejen, når de lige er vågnet. Derfor bærer vi dem ud ved hjælp af kassen i en tid endnu. Det er en vigtig del af deres renlighedstræning, så vidt muligt at skabe gode vaner fra starten, og undgå uheld. Vi gør alt hvad vi kan for, at de 2 steder de danner vane for at besørge er enten udenfor, eller på aviser. De er helt renlige i kassen, hvor de sover nu, sådan som de selv helst vil have det.

I starten har de små ture udenfor flere gange om dagen, og sidst på ugen bliver vejret så godt, at de kan være ude det meste af dagen sammen med alle de voksne hunde og alle de besøgende.,
 
I transportkassen
Vi bærer hvalpene ud i haven i en transportkasse for at sikre at de ikke har "uheld" undervejs, og så de vænner sig til at sådan en kasse er et rart og trygt sted


 
besøgende
Hvalpene har masser af besøgende at kravle på, smage på og putte hos


En stor "børnehave"
De to kuld er nu så integrerede sammen, at vi fra nu samler opdateringerne om dem til een samlet side. De leger sammen, de spiser hvalpefoder sammen og de vælger selv at lægge sig til at sove sammen. Kun om natten deler vi dem stadig op, af hensyn til deres mødre, for hvis de hver især vil være lidt hos deres hvalpe om natten, er det tilsyneladende deres egne, det handler om.

I løbet af dagen, og mere og mere, som ugen skrider frem (og især sidst på ugen), får hvalpene lov at die lidt på skift hos Fay og Sussi. Det er ikke altid det lige er hos mor, det kan også være det er hos mormor eller storesøster, at en hvalp får mulighed for at forsyne sig. Nu ser det ikke ud til at have den store betydning for hverken Fay eller Sussi, de vælger selv hvornår og hvem de vil lade die, det lader til at fungere fint, så vi blander os faktisk helst ikke.

Hvalpenes tænder er nu så langt fremme, og kæberne så stærke, at de sagtens kan tygge tørfoderkugler. De synes det er meget spændende, og det knaser så sjovt. De får stadig en blanding af de tørre kugler, og opblødt hvalpefoder med youghurt i.

 
7 spiser foder
Hvalpene spiser nu hvalpefoder sammen begge kuld, som i en stor børnehave


 
Alle 7 putter
Og begge kuld putter sammen og sover sammenEen stor familie
Der kan godt være lidt "Walt Disney" over hele oplevelsen nu, hvor hvalpene kan færdes frit sammen med alle de voksne hunde. De lærer at respektere de ældre hunde, når de ikke gider dem, og de lærer mange ting igennem leg med Nikki og deres mødre, som også begynder at lege med dem, hvori en del opdragelse og prægning også indgår.

Vi har de mest vidunderlige stunder, hvor hele flokken med hvalpe ligger og nyder det gode vejr i een stor gruppe. Man kan mærke på de voksne hunde, både unge og gamle, at "lunten" er kort i forhold til at høre en lyd eller se en bevægelse (f.eks. en stor fugl i luften) og springe op og gø og træde i forsvarsposition. Det er jo typisk hele flokkens opgave, at hjælpe til med at beskytte hvalpene, en opgave som man kan se, de tager alvorligt.

Både Fay og Sussi er begyndt at sove i min seng hele natten, og vi kan se at de er begyndt at "sige fra" når hvalpene vil die. De er stadig afhængig af deres mors mælk, men mødrene er igang med at vænne dem til at spise mere selv, og få mindre mælk. Et levn fra urhunden, som flere gårdhunde har bevaret i deres instinktive adfærd er, at overspise af hvalpefoderet, samle hvalpeflokken om sig, og gylpe mad op til dem. Hvalpene kaster sig over det. Man kan synes det er ulækkert, men det er jo en del af naturens forunderlige måde at være skruet sammen på. Det er smart nok, for det hjælper jo til med afvænningen fra mors mælk.

Vi tilbyder hvalpene så meget de kan spise af hvalpefoderet 4-5 gange om dagen, og vi kan se at de spiser mere og mere for hver dag.

Det er dejligt at mærke at hvalpenes fremtidige familier glæder sig til familieforøgelsen, vi glæder os med dem, og synes det er nogle meget heldige hvalpe, med gode liv i vente!
 
alle spiser hos Sussi
Sussi fodrer hele banden og man kan rigtigt se hvordan resten af de voksne hunde lige er på spring og klar til at forsvare hvalpene, hvis der skulle være noget at passe på


 
Total flokhygge
Når der "går Walt Disney i det", ser det sådan ud. Voksne og hvalpe hygger sammen i solen, og i den store papkasseLidt om hvalp fra Kennel Little Denmark

Hvis du vil høre nærmere er du velkommen til at kontakte mig:

Kennel Little Denmark's
v/Helene Riisgaard Pedersen
Tvindelstrupvej 31
4100 Ringsted
Denmark

tlf: +4550579514

Email: Helene(at)farmdogs.net


(at)=@, dette format er for at undgå junkmail og spam

Completed DKKs breeder education
Har gennemført DKK's opdrætteruddannelse

Tæven 4 uger
Tæven 4 uger
Little Denmark's Ignite Me Ida
Hun vejer nu 1440g/


Brun han 4 uger
Brun han 4 uger
Little Denmark's Imagine Me Isaac
Han vejer nu 1484g/


sort han 4 uger
Sort han 4 uger
Little Denmark's Interest Me Iggy
Han vejer nu 1726g/


1 tæve 5 uger
1 tæve 5 uger
Little Denmark's Jitterbug Jade
Hun vejer nu 1584g/


2 tæve 5 uger
2 tæve 5 uger
Little Denmark's Jive Jinger
Hun vejer nu 1638g/


3 tæve 5 uger
3 tæve 5 uger
Little Denmark's Jazz Jazmine
Hun vejer nu 1870g/


sort han 5 uger
Sort han 5 uger
Little Denmark's Juke In The Box
Han vejer nu 1820g/Sussi lader sig gerne bide lidt i, imens hun selv bider i et hudben


Dette er et meget typisk Sussi-billede, hun kan nemlig multi-taske...


Hvalpene søger selv tilbage i transportkassen, når de er trætte, de anser den hurtigt for et trygt og godt sted


Også hos Fay kan hele flokken få sig en tår indimellem


Inden længe finder hvalpene selv vej fra haven og tilbage igennem gangen til køkkenet...og der lærer de så helt af sig selv lidt om skoene - ups!


En stille stund hvor Fay har valgt at gå ind og sidde lidt hos hele flokken


Hver en krog i haven udforskes, smages på og lugtes til


Det går voldsomt til i legen


Hvalpene lærer at respektere de ældre hunde, her er det Jazmine der helt fornuftigt sidder stille og ærbødigt og lader Kikka snuse til sig


Der skal bides i alt, så det er om at have legetøj og tyggesager klar altid


På en varm dag i solen må der vand til


Selvom man ikke er søstre, så er det næsten lige somom


Der er flere måder at komme op i en kasse på...


Oldemor/tipoldemor Maddy er ikke helt vild med hvalpene, men har egentlig ikke noget imod at være sammen med dem, når de bare ligger stille


Igen vælger flokkens ældste nærheden, når bare de forholder sig roligt, ellers går hun sin vej


Lykken er en tante Nikki at hygge sig lidt hos


Det ser ud somom Iggy råber af sin mor Sussi, men hvad mon han siger, hvis det passer? Noget der får hende til at række tunge :-)


7 styk lagt til genopladning i stuen...