week 1 week 2 week3


(Opdateret 7 april, 2014)

Fay's hvalpe, uge 2
3 uger gamle
Little Denmark's J-kuld, Fay's hvalpe uge 2. Venstre til højre:
Han (Little Denmark's Juke In The Box),
Tæve (Little Denmark's Jitterbug Jade),
Tæve (Little Denmark's Jive Jinger),
Tæve (Little Denmark's Jazz Jazmine).
 
Den tredje uge
Hos Fay og hvalpe går livet sin stille og fredelige gang. Ligesom Sussi's hvalpe, så sker der en rasende hurtigt udvikling med hvalpene nu, hvor de for hver gang de er vågne, næsten kan noget nyt.

Fay passer dem stadig så fint, men ligger ikke hos dem i deres kasse så meget som Sussi gør med sine. Men hun holder meget tæt øje med dem, hvis nogen af de andre hunde nærmer sig indgangen til løbegården, så smutter Fay straks derind.

Hun sover i korte perioder af natten hos mig i sengen, ellers ligger hun det meste af tiden i hendes kasse udenfor hvalpenes kasse, eller inde hos hvalpene.

Hun er også meget tit nedenunder i omegnen af køkken og/eller stue, for at holde øje med os andre og hvad der ellers foregår. Det er medvirkende årsag til, at løbegård og hvalpe sidst på ugen, flytter ned i køkkenet. Så kan hun nemlig både passe hvalpe, og deltage i det sociale liv med resten af familien.,
 
Sover og gaber
Al den træthed er smittende...


 
hyggestund
En hyggestund i mors kasse under skift af sengetøj


Hvalpene i deres 3. uge
Fay's hvalpe kan også se ting tæt på nu. Om ikke helheder, så lys og skygge, og synet forbedres dagligt. Første gang de så min hånd kom de selv nysgerrigt hen til den, åbnede munden og smagte på den. De øver sig i at gå, og kommer fint omkring i kassen nu. Ligesom Sussi's hvalpe reagerer Fay's også på synet af hinanden og deres mor, ved at logre med halen. Glade små hvalpe, der allesammen bare er skabt sådan fra starten!

Vi ser dem vise den første legeadfærd ved at løfte poter og "slå" ud efter hinanden og deres mor, hvilket uvilkårligt skaber overbalance, fordi motorikken ikke er helt i orden endnu, så de som regel vælter. Vi ser dem også "bide" fat i hinanden og deres mor, med endnu tandløse gummer. Selv "ruskebevægelsen" er en instinktbetinget adfærd, som de kan lige fra starten!

De begynder også at kunne høre i denne uge, vi kan se det ved at de løfter hovederne og dermed reagerer når vi kommer ind i kontoret og taler eller laver støj. Sidst på ugen kan vi se dem reagere kraftigt på uvant støj, hvilket er en stor årsag til at de flyttes ned i køkkenet, hvor der sker noget mere jævnligt hele tiden, og er flere forskellige lyde dagen lang, end der er i kontoret på 1. sal. Nu er de naboer til Sussi's hvalpe, som er næsten ved siden af i stuen. En af de første etaper i de små skidt vi tager lidt ad gangen, som til slut og indenfor forholdsvis kort tid, vil føre dem allesammen sammen.

Normalt vil en morhund være lidt bekymret for hvalpenes sikkerhed og nye omgivelser i forbindelse med sådan en flytning, og ofte søge tilbage til der, hvor de var før. I værste fald vil hun forsøge at flytte på hvalpene. Men Fay tog flytningen med ophøjet ro, ligesom hun gør med alt andet, og flyttede bare ind i løbegården i køkkenet med den største selvfølgelighed, somom hun simpelthen tænkte "okay, så bor vi her, bum".

De har nu fået deres første ormekur.
 
løbegården i køkkenet
Løbegården i køkkenet som Fay og hendes hvalpe er flyttet ind i. Tæpperne forhindrer de andre hunde i at gøre det utrygt at de står og stirrer ind, hvilket de snart gør, men ikke endnu. Fay føler det er helt i orden med den flytning, hun tager det hele med ophøjet ro. (Tipoldemor Maddy fik lige sneget sig ind i billedet)


 
de 4 spiser hvalpefoder
Hvalpene har prøvet at mosle lidt rundt i hvalpefoder opblødt i vand, og de lapper det gerne i sig, selvom det stadig kun er en snack, mor står for hovedparten endnu.De tidligste renlighedsvaner
Hvalpene er ikke længere afhængig af deres mors hjælp for at kunne tisse. De er stadig afhængige af, at hun gør dem rene, men de kan også noget selv...
En hvalp vil nemlig helt instinktivt forsøge at kravle væk fra hvor den sover, for at besørge. Jo større de bliver, des mere bevidst bliver den handling. Hvis man tidligt skaber en vane for dem, vedrørende deres underlag, kan man være heldig at tilføje lidt til vanen, f.eks. hvis der er aviser, når de kravler væk, så måske at de vænner sig til at besørge på aviser.

Så det er ikke fordi vores hvalpetæpper ikke er store nok, at man på nogle billeder kan se, at de ikke fylder hele kassen. Det er helt bevidst, fordi de er ved at vænne sig til at ligge og sove på det bløde underlag i den ene ende af kassen, og kravle over på aviserne i den anden ende, når de "skal".

Der er stadig lidt uheld på aviserne under tæppet, men det er mindre og mindre. Om kort tid kan de selv kravle ud af deres kasse - og ikke mindst ind igen. Når de kan det, vil hele området omkring kassen være dækket med aviser, og deres kasse vil indenfor få dage med lidt tilvænning være ren og tør.
 
kassens opdeling
Med dette set-up er tæppet indenfor få dage tørt hele tiden, og de bruger hun aviserne til at besørge på


 
sover i bunke
Hvalpene sover tit i "en stabel", så tæppet er rigelig stor soveplads til dem endnuLidt om hvalp fra Kennel Little Denmark

Hvis du vil høre nærmere er du velkommen til at kontakte mig:

Kennel Little Denmark's
v/Helene Riisgaard Pedersen
Tvindelstrupvej 31
4100 Ringsted
Denmark

tlf: +4550579514

Email: Helene(at)farmdogs.net


(at)=@, dette format er for at undgå junkmail og spam

Completed DKKs breeder education
Har gennemført DKK's opdrætteruddannelse

1 tæve 3 uger
1 tæve 3 uger
Little Denmark's Jitterbug Jade
Hun vejer nu 1182g/


2 tæve 3 uger
2 tæve 3 uger
Little Denmark's Jive Jinger
Hun vejer nu 1151g/


3 tæve 3 uger
3 tæve 3 uger
Little Denmark's Jazz Jazmine
Hun vejer nu 1300g/


sort han 3 uger
Sort han 3 uger
Little Denmark's Juke In The Box
Han vejer nu 1260g/