week 1 week 2 week3


(Opdateret 31 marts, 2014)

Fay's hvalpe, uge 2
2 uger gamle
Little Denmark's J-kuld, Fay's hvalpe uge 2. Venstre til højre:
Han (Little Denmark's Just Juke In The Box),
Tæve (Little Denmark's Just Jitterbug Jade),
Tæve (Little Denmark's Just Jive Jinger),
Tæve (Little Denmark's Just Jazz Jazmine).
 
Den anden uge
Fay fortsætter sin afslappede tilgang til at være blevet mor, og tager i denne uge endnu mere at sit "gamle liv" tilbage. Selvom hun ofte tjekker hos hvalpene, bliver der tid til at sove i min seng en del af natten, og til at tøffe rundt nedenunder og udenfor og følge med der.
Overvejende er hun dog stadig ved hvalpene det meste af tiden, enten i sin lille seng lige foran hvalpekassen, eller inde i kassen ved hvalpene. Hun passer dem flot, der er ro og ingen klage, og de tager virkelig godt på allesammen!

Fay virker stadig ikke specielt stresset over de andre hunde, som nu får lov til at komme ind og ligge på sengen i kontoret, når blot jeg også er der. Løbegården er dog stadig afskærmet så de ikke kan sidde og stirre ind på hvalpene. Det er første trin i processen at vi snart skal kunne være sammen allesammen.,
 
Fay på sin post
Fay's løbegård med Fay på sin post i kassen foran hvalpekassen. Her har hun styr på hvalpene, hun kan holde øje med hvem der kommer og går, og ikke mindst maden!


 
4 på stribe
De vokser godt. Fra venstre: Tæve (Jazmine), Han (Juke), tæve (Jinger) og tæve (Jade).


Øjne osv.
Også alle Fay's hvalpe har fået øjne i denne uge. Selvom de er 2 dage yngre end Sussi's hvalpe, så havde de allesammen "fået øjne" allerede torsdag, altså samme dag som den sidste af Sussi's hvalpe også åbnede dem.
Den første til at få en lille sprække var Jinger. Hendes ene øje var næsten åbnet onsdag. Juke fik også små sprækker henad onsdagen. Torsdag kiggede de alle 4 ud og havde hver især begge øjne helt åbne.

De første dage kan de ingenting se, og i det første stykke tid får de også kun synet gradvist. Først ser de kun lys/skygge, og kun helt tæt på, i noget tid endnu kan de intet opfatte på afstand.

Ligesom med Sussi's hvalpe kommer der lidt i næste uge om, hvordan de reagerer på de første ting de kan se helt tæt på dem.

Allerede i starten af ugen virkede Fay lidt revet på maven, og alle hvalpenes negle var da også vokset lange og havde små "kroge" allerede, så de måtte klippes for første gang.

 
på sengen
Imens der skiftes sengetøj og aviser i kassen og løbegården får hvalpene lige et midlertidigt ophold i sengen. Mor Fay byder på et mellemmåltid.


 
de 4 spiser
Her ude i lyset kan man rigtigt se dem. Jazmine, Jinger, Jade and Juke.Hvad der ellers sker
I hvalpenes anden uge begynder de at udvikle lidt mere magt over kroppen, og selvom de stadig i høj grad bevæger sig kravlende og per instinkt i cirkler, så begynder der at komme tegn til lidt andre og mere bevidste bevægelser også. Indtil nu har de kun kunnet kravle med hovederne nede. Men sidst i deres anden leveuge kan man se at de bliver bedre til, meget kortvarigt, at løfte lidt på hovederne. De virker tunge, og "falder" hurtigt ned, men de bliver ved at prøve i de meget korte perioder de er vågne, og de bliver bedre og bedre til det ret hurtigt.
Det er også i hvalpenes anden uge at vi ser de første pludselig komme lidt op på deres ben. De er volsomt usikre og dejser ofte straks om og falder i søvn, det er en kæmpe anstrengelse. De giver nu ikke op, de bliver bare ved og ved med at prøve, hver gang de er vågne, og udviklingsmæssigt bliver deres hjerner bedre og bedre til at kontrollere flere og flere funktioner, så der til sidst på ugen er flere, der faktisk kan tage et par skridt ad gangen.

Efterhånden som øjnene kan ane lys og skygge på nært hold, kan man se at de begynder at dreje hovederne fra side til side, når de løfter dem, lidt ligesom små periskoper. De vil se, hvad der er at se, næsten inden de overhovedet kan se noget - de er simpelthen født nysgerrige.
 
På sengen
Den lille familie slår mave på sengen


 
bunden i vejret
Zzzz vi vender tilbage igen i næste uge...Lidt om hvalp fra Kennel Little Denmark

Hvis du vil høre nærmere er du velkommen til at kontakte mig:

Kennel Little Denmark's
v/Helene Riisgaard Pedersen
Tvindelstrupvej 31
4100 Ringsted
Denmark

tlf: +4550579514

Email: Helene(at)farmdogs.net


(at)=@, dette format er for at undgå junkmail og spam

Completed DKKs breeder education
Har gennemført DKK's opdrætteruddannelse

1 tæve 1 uge
1 tæve 1 uge
Little Denmark's Just Jitterbug Jade
Hun vejer nu 829g/


2 tæve 1 uge
2 tæve 1 uge
Little Denmark's Just Jive Jinger
Hun vejer nu 810g/


3 tæve 1 uge
3 tæve 1 uge
Little Denmark's Just Jazz Jazmine
Hun vejer nu 894g/


sort han 1 uge
Sort han 1 uge
Little Denmark's Just Juke In The Box
Han vejer nu 895g/