week3

week4 week5


(opdateret Juli 26, 2013)

Sussi's hvalpe, femte uge
Frokost i det grønne
Little Denmark's Homerun Holly Day, Halftime Bob og Hattrick Of Lejon spiser frokost i det grønne
 
Nu går det stærkt
Udviklingen kan næsten ses på hvalpene - den er konstant nu. Hele tiden hitter de på noget nyt, og nysgerrigheden er stor. De leger vildere og de leger længere.

Det dejlige vejr har gjort at der har været dage hvor hvalpene har været ude hele dagen, og slumret i varmen i skyggen under parasollen. De lærte hurtigt selv at drikke vand fra vandskålen, da de fik brug for det! Om morgenen, når vi står op, har hvalpene her sidst på ugen for første gang kunnet løbe hele vejen fra hvalpegården, ud igennem gangen, OG besteget det ene trin der er opad, for at komme ud i haven, hvor de har tisset og lavet, inden de kom ind igen og fik morgenmad. Det er skønt med sommerhvalpe!
,
 
Sussi
Ja billedet taler vist for sig selv, og siger en del om Sussi...


 
Hvalperumper
Der udforskes overalt: "hvaaa, så du musen?"


Flokbevidsthed
Hvalpene viser nu en bevidsthed om flokken og eksistensen af rangorden. Når de leger udkæmpes indimellem nogle hidsige slag, hvor de afgør deres indbyrdes placering i hvalpekuldet.
Man kan også se at de er begyndt at kende forskel på de voksne hunde, og hvad hver enkelt står for. Det strækker sig over alt ligefra Nikki, som virkelig inderligt gerne ville overtage moderskabet og hvalpene, og som derfor opsøger dem i tide og utide, leger med dem, ligger med dem, og sågar lader dem forsøge at die og bide hende i patterne, og til den anden ende af skalaen, hvor vi har oldemor Maddy, som kun gider hvalpe, når hun selv beder om det. Her lærer de respekt, og at huske på at gå i en bue udenom.

Hvor hvalpene tidligere instinktivt reagerede med at tage modsat retning og trykke sig lidt (meget smart indbygget instinkt for sårbare og forsvarsløse hvalpe), når den voksne hundeflok reagerede på et eller andet ved at løbe til døren eller vinduet og gø, begynder hvalpene nu i stedet at "løbe lidt med". Nysgerrigheden er stor, og flokfølelsen griber dem og gør at de løber lidt med, dog er de igen instinktivt indrettet sådan at de trods alt stopper op og bliver bagved de voksne i passende afstand, hvis nu det viste sig at være noget farligt.
Især lille Holly Day løber med ret langt, når de voksne "rykker ud". Der er krummer i den lille tøs :-) 
Sussi inviterer
Sussi er god til på en forsigtig måde at invitere sine hvalpe til leg med legetøjet


 
Spiser
Tørfoder med lidt kogt kylling er et hit, og de spiser en større og større andel af deres samlede kostbehov selvPrægning og tygning
Mor Sussi præger sine hvalpe meget igennem at bruge tid på at putte, lege og hygge sammen med dem, også uden at formålet er, at de skal die. Hun kan godt lide at ligge hos dem i stille stunder og hvile sig. Hun står nu for en mindre og mindre del af deres mad, og vi står med hvalpefoderet for en voksende del. I denne uge er hvalpene så småt begyndt at spise hvalpefoderet tørt, med lidt kogt kylling blandet i.

Det er dejligt at se en hundemor lege med sine hvalpe, og Sussi er rigtig god til det med legetøj, så hvalpene har også fanget interresse for det. De tygger på det, bærer det lidt rundt, og forsøger at tage det fra hinanden - indtil en af de voksne stjæler det - det er loddet, når man er hvalp i en hundeflok!
Men det vil ikke vare længe, så vil hvalpene løbe efter og lege tovtrækkeri - også med de store hunde. Sussi er ekspert og lærer dem op ved at "invitere" dem forsigtigt til at tage fat i et stykke legetøj hun holder fast i.

Hvalpene er begyndt at ville tygge i alting, og dette er særligt udpræget lige op imod at de dratter omkuld. Derfor giver vi dem små tyggeben med lidt leverpostej på, når de går ind i løbegården, for at hjælpe dem igang med at skabe de gode tyggevaner, som vi ønsker de skal have.

Vi "larmer" lidt mere end vi plejer med støvsuger o. lign., for at det skal blive ting hvalpene lærer at tage, som en naturlig del af deres dagligdag.

Hvalpene har frit løb overalt, og deres område udvides hele tiden. De kan godt lide engang imellem at lege store hunde og bruge hundesengene i stuen som base - det synes Nikki er fedt, for så får hun lov at være med.
 
Hvalpe med tyggeben
Vi hjælper hvalpene lidt igang med at skabe gode tyggevaner, her alle tre med hvert sit lille tyggeben med lidt leverpostej på


 
en stor familie
Nikki synes det er fedt når hvalpene vælger en af de store hundes senge i stuen som base, for så kan hun være med. Mor Sussi holder sig lidt i nærheden, så hun ved alt går rigtigt tilLidt om hvalp fra Kennel Little Denmark

Hvis du vil høre nærmere er du velkommen til at kontakte mig:

Kennel Little Denmark's
v/Helene Riisgaard Pedersen
Tvindelstrupvej 31
4100 Ringsted
Denmark

tlf: +4550579514

Email: Helene(at)farmdogs.net


(at)=@, dette format er for at undgå junkmail og spam

Gennemført DKKs opdrætteruddannelse
Gennemført DKK's opdrætteruddannelse

Bob 5 uger
Bob 5 uger
Little Denmark's
Halftime Bob
vejer nu 1640g/3 lb 10 oz.


LejonJr 5 uger
LejonJr 5 uger
Little Denmark's
Hattrick Of Lejon
vejer nu 1640g/3 lb 10oz.


Holly 5 uger
Holly 5 uger
Little Denmark's
Homerun Holly Day
vejer nu 1102g/2 lb 7 oz.


Hattrick med bold
Den lille fyr elsker den bold!

Nikki med hvalpene
Nikki giver den som substitutmor


Hygge
Dejligt at have hvalpe om sommeren

leger
Der udkæmpes nogle slag og det ene øjeblik er den ene øverst..


Gracy
og den næste øjeblik er den anden

Bob med bolden
Bob har lige netop fat i bolden, som han er på vej til at stjæle


Hygge
hvalpene hygger i skyggenHattrick
smager lige på en purløgBob
Bob spiller coolFamiliehygge
Den lille familie hygger, Sussi nyder det

Bob
Bob smager lige på de visne purløgSussi i bassinet
Det er dejligt lige at køle det varme mælkefyldte "yver" i bølgen blå (Sussi laver selv bølgerne)Affodring
Så fodres der, imens der holdes skarpt øje med skovduernePutter med Nikki
hov, hov Nikki, det var vist ikke dine hvalpe...den er tom
Holly rusker lidt i det, men Nikki's "vandingsanlæg" er lidt i udu. Nikki finder sig lykkeligt i det og synes det er skønt at lege mor igendrikker
Varme og tørstige små "hotdogs" lærer hurtigt selv at drikke vandMaddy hugger tovet
En hvalps lod er at de voksne, f.eks. oldemor, pludselig løber med legetøjetSå blev der ro
Så lades der op igen, Holly Day gik lige omkuld imellem sine to brødre, der leger synkronsovere...