week 1 week 2 week3
week4 week5


(opdateret Juli 10, 2013)

Sussi's hvalpe, tredje uge
Alle kigger ud
Bob, Lejon Jr. og Holly Day kigger lidt ud på den store verden nu
 
Store forandringer
Nu sker der en hel masse med hvalpene og i deres liv.
Det går rigtigt godt med dem allesammen, og de udvikler sig hver dag. Den lille størrelse til trods, fortsætter Holly Day med at være først og forud til alting.

De er begyndt at komme noget mere op på benene, og de kan se mere og mere. Det er tydeligt at de ser hinanden og deres mor. En gårdhundehvalps allerførste reaktion over noget, den ser, er at logre med halen. Det siger jo alt!

De "bider" i hinanden og deres mor med tandløse gummer, og laver endda ruskebevægelser med hovedet, og de "slår" med poterne. Den første spæde leg.
Som ugen skrider frem er hvalpene længere vågne ad gangen, fra få sekunder, til flere minutter, slut på ugen op imod 5-10 minutter ad gangen.
En anden kæmpe forandring er, at de nu kan besørge uden deres mors hjælp, og når de gør det, kravler de instinktivt væk fra hvor de sover. Derfor er kassen nu opdelt i et område med avis og et område med tæppe i bunden. Den allerførste spæde renlighedstilvænning.
Mor Sussi er nu stadig på pletten, og gør rent efter dem, og holder hvalpene fine og rene også.,
 
opdeling kasse
Nu er kassen opdelt i to "afdelinger"


 
Hygge i kassen
Sussi hygger om hvalpene og holder dem fine og rene


Flytning
Noget tidligere, end vi plejer, flytter hvalpene ned i stuen. Det skyldes at der er for varmt i denne sommertid på vores 1. sal, hvor hvalpene og Sussi ellers har boet.
Men det er heller slet ikke noget problem, Sussi får sin lille hvalpegård i et hjørne i stuen, med tæpper over siderne, sådan at de andre hunde ikke kan lave forstyrrende og truende nedstirring. Sussi er helt tilfreds med det lidt køligere område og opholder sig mere inde hos hvalpene. Ofte ligger hun lige foran kassen, ved indgangen til løbegården, og leger dørvogter. Hun har fri adgang til og fra, og de andre hunde respekterer fuldt ud, at det er Sussi's hjørne. Selvom de gerne lytter udenfor hegnet, er der ingen, der vover sig i nærheden af indgangen, heller ikke selvom Sussi slet ikke er i nærheden.
Om natten kommer Sussi op i sengen, men har alligevel et øje på hver pote og løber nok en del frem og tilbage igennem natten. Det gør, at når jeg står op, er hun dødtræt og sover længe inde hos hvalpene.

I løbet af den næste uge kommer Sussi og hvalpene ud i den større løbegård i køkkenet, og de andre hunde får lov til at følge lidt mere med.
 
Spiser
De to store drenge får sig lige en bid mad


 
Holly spiser
Holly har sin helt egen spisestil - helt op i fadet, og hugger i sig, somom hun har noget hun skal nåHvalpesnask osv.
Hvalpene er også begyndt at spise lidt opblødt hvalpefoder selv, moset i lidt yoghurt. De pladrer mere rundt i det til at begynde med, end de spiser, men de lærer hurtigt at slikke maden i sig. Den lille Holly går til den med glubende appetit, og går helt op i skålen, hvor hun står (eller ligger på maven) og guffer maden i sig. Det kan være hun mener hun skal indhente de to store brødre! Når hun er syltet godt ind i det, ligger brødrene sommetider og slikker på hende, somom hun er en anden slikkepind, indtil Sussi kommer og gør hende ren.

Der er også kommet lyd på hvalpene, så vi hører spontane knurrelyde.
Imod slutningen på ugen kan vi også se, at de er begyndt at kunne høre, da de pludselig reagerer på den høje skarpe lyd af de voksne hunde der gør. De reagerer også på vores stemmer, og kigger i forskellige retninger, for at forsøge at orientere sig hvor lyden kommer fra.
Deres egne knurrelyde er ikke motiveret af følelser eller humør, snarere en slags øvelse, de kan jo høre lyden indeni deres hoveder, og det ser ud somom det lyder mægtigt sjovt, så sommetider knurrer de rigtigt længe, og ser ud somom de synes, at det lyder helt fedt.

Sussi holder meget af at lege, og bringer alle de skatte hun finder rundt omkring ind til hvalpene. Bl.a. er de blevet med betroet hendes tennisbold, samt et ukendt antal tyggeben.

Hvalpe og Sussi har fået første gang ormekur. Normalt fnyser og spytter hunde og hvalpe noget af smagen, men ikke Sussi og hendes hvalpe. De lapper det i sig med største fornøjelse, og kigger endda efter om ikke der kommer mere.
Den Sussi, hun er bare ikke helt som de andre!...
 
Bolden
Uskyldigt uvidende er hvalpene blevet betroet med Sussi's allermest værdifulde skat...


 
Fluer
Sussi fodrer, og holder intenst øje med en meget irriterende flue...Lidt om hvalp fra Kennel Little Denmark

Hvis du vil høre nærmere er du velkommen til at kontakte mig:

Kennel Little Denmark's
v/Helene Riisgaard Pedersen
Tvindelstrupvej 31
4100 Ringsted
Denmark

tlf: +4550579514

Email: Helene(at)farmdogs.net


(at)=@, dette format er for at undgå junkmail og spam

Gennemført DKKs opdrætteruddannelse
Gennemført DKK's opdrætteruddannelse

Bob 3 uger
Bob 3 uger
Little Denmark's
Halftime Bob
vejer nu 1221g/2 lb 11 oz.


LejonJr 3 uger
LejonJr 3 uger
Little Denmark's
Hattrick Of Lejon
vejer nu 1214g/2 lb 11oz.


Holly 3 uger
Holly 3 uger
Little Denmark's
Homerun Holly Day
vejer nu 667g/1 lb 7 oz.


løbegården
Sussi's lille hyggekrog i stuen, indgangen er under stolen, under tæppet, og de andre hunde holder sig derfra


leg
Bob "bider" lige sin bror lidt i næsen. Med tandløse gummer!

Lejon Jr slår mave
Lejon Jr. synes selv han er lidt charmerende


Holly Day æder
Imens de to brødre mundhugges, smager Holly Day lige på mors middag med kogt kylling


Bob i kyllingen
Bob smager også lige på mors kylling, uhm!


Holly æder igen
Holly Day holder ædestilen

Bob
Nå, javel, så der er madsvineri overalt? og?


kig ind igen
Kig forbi til os igen i næste uge :-)