0-3weeks

week4 week6


(opdateret Marts 15, 2013)

Nikki's hvalpe, femte uge
(Alle hvalpene er reserverede nu, og nye henvendelser kan kun blive skrevet op til at blive kontaktet, såfremt en reservation aflyses)


vi vil ud
VI VIL UD!
 
Udi verden
Nu skal der ske noget! Ofte når vi først lukker hvalpe ud af løbegården, bevæger de sig lidt forsigtigt omkring første gang.. Ikke Nikki's hvalpe. Somom de aldrig har lavet andet, farer de hovedløst rundt og kaster sig over alt. I en fart må vi rydde ting af vejen vi ikke lige regnede med de ville opdage så hurtigt. Selv små detaljer har de øje for...håndgrebene på skufferne, især den nederste, går en drøj tid i møde!

Til at begynde med udmattes og mættes hvalpene hurtigt af de nye indtryk, foruden de brænder masser af energi af, når de rigtigt kan løbe omkring...de står jo ikke stille! Men som ugen skrider frem holder de sig igang længere og længere.

De spiser masser af hvalpefoder, og nu begynder de også at kunne tygge det som tørfoder. De slås, de løber, de angriber hinanden, og de leger med legetøjet, tygger og flår i alt, løse tæpper og måtter er ingen undtagelse.

De ældste af de voksne hunde vil helst være fri, når hvalpene er igang, men Fay vil gerne være med, og indimellem viser Sussi stor interresse i at få hvalpene til at lege med sig.
Sidst på ugen er køkken og gang for lille et område...så er det godt at kunne tænde for gulvvarmen i baggangen. Bare en lille smule mere varme i vejret ville være dejligt, så kunne de komme med udenfor, men det med varme har vist lange udsigter...,
 
Opdager Nikki
Moar, vi er sultne


 
Nikki hos hvalpene
Nikki elsker at ligge hos hvalpene...og så kan man jo også lige tjekke om der var noget godt i deres Kongs ;-)


At forme gode tyggevaner
Det er ufravigeligt, at fra nu af, og til hvalpene har skiftet tænder (i 6 måneders alderen), har de et enormt behov for at tygge på noget, gerne hele tiden. Vi forsøger at være der med ting vi gerne vil have de skal få for vane at tygge på, for ligesom fra starten at spare lidt på hænder, sko, paneler o. lign. Ikke at vi kan undgå at de skal forsøge sig med det også, men vi kan give dem ting, som de i længden finder mere attraktive at tygge på.

Vi har igennem årene fundet KONG's gummi legetøj yderst egnet til dette formål. Det kan blive en hel kunst at fylde spændende og vellugtende ting i dem. Vi giver dem til hvalpene når de har løbet sig matte, for lige inden de skal sove, vil de rigtigt gerne ligge og tygge på noget. Foruden kong's-ene får de også små hudben, og de er meget interresserede i det hele. Når de har tygget sig i søvn på de ting vi giver dem, er noget lykkedes!

Nikki vil stadig meget gerne lade hvalpene die. Vi passer stadig på hende, fordi hun tilsyneladende ikke selv har en "stop knap"...hun siger ikke fra, men bliver ved med at lægge mælk ned igen og igen, tilsyneladende sålænge hvalpene ønsker det, hvilket er ret ubegrænset.
 
Alle spiser
Hvalpene spiser rigtigt godt nu, og mange små måltider om dagen


 
Leger
Der leges med legetøjet, som har en ganske begrænset levetidPrægning og træning
Det er sådan at der bliver støvsuget en del når vi har hvalpe. Når det er sagt, så er Nikki ret immun overfor støvsugeren, og det kan tydeligt ses på hendes hvalpe, at når mor er ligeglad, så er de også. I det hele taget forekommer disse 6 at være ligeså nervefaste som deres mor.
De voksne hunde er meget højlydte når der kommer nogen, eller de ser noget ud af vinduet...det er almindeligt at hvalpe trykker sig eller løber væk og gemmer sig, når de voksne larmer op, men selv når de 5 voksne allesammen gør højt og larmende, reagerer Nikki's hvalpe minimalt, ofte ignorerer de dem helt, eller løber med for at se, hvad der sker.

Til at starte med, da de kom ud af løbegården, så vi ofte en hvalp gå tilbage efter at have leget, og tisse på aviserne. Som energien og vildskaben i legen stiger, ryger hukommelsen på dette element desværre også. Så er det tid at begynde at få hvalpene mere udenfor, kulde eller ej, i den kommende uge må de ud flere gange om dagen, om ikke andet så på små korte ture.

Nu hvor de er begyndt at kunne tygge tørfoder, kan vi i den kommende uge også begynde så småt at træne små lette og sjove ting med dem.

Hvalpenes mange besøgende advares imod at komme i sko med snørebånd, og tøj med knapper, frynser o. lign. løse, blafrende elementer, er ligeledes på eget ansvar! :-) 
Hvalp med kong
KONG's-ene er alletiders til at prøve på at styre hvad tyggeriet går udover


 
skostativet
Der gik ikke 5 minutter, så var skostativet opdaget...snørebånd kan medbringes, på eget ansvar!Lidt om hvalp fra Kennel Little Denmark
  • Vores hvalpe er efter avlsgodkendte forældre (dette er ikke længere et DKK krav)

  • Hvalpene har DKK stambog, sælges med skriftlig købsaftale, de vil være chipmærkede, registrerede i Dansk Hunderegister, har fået ormekur, 1. vaccination og sundhedsattest fra dyrlægen.

  • Hvalpene er forsikret af Agria's "Skjulte fejl forsikring" indtil de er 2 år og 3 mdr. gamle (forsikringen dækker også hvalpe solgt til andre lande end Danmark)

  • De vil som alle vores tidligere hvalpe være velsocialiserede, vant til lyde og rutiner i og omkring et almindeligt hjem, og have påbegyndt renlighedstræning. Foruden at de selvfølgelig har lært "sit" og enten helt eller næsten "dæk"

  • Med en Kennel Little Denmark's hvalp følger en "startpakke" med bl.a. lidt hvalpefoder til den første tid

  • Livslang "support" medfølger som en selvfølge


Hvis du vil høre nærmere er du velkommen til at kontakte mig:

Kennel Little Denmark's
v/Helene Riisgaard Pedersen
Tvindelstrupvej 31
4100 Ringsted
Denmark

tlf: +4550579514

Email: Helene(at)farmdogs.net


(at)=@, dette format er for at undgå junkmail og spam

Gennemført DKKs opdrætteruddannelse
Gennemført DKK's opdrætteruddannelse

Gamble
Gamble
Little Denmark's
Good Gamble
vejer nu 1562g/3 lb 7 oz.


Greta
Greta
Little Denmark's
Great Greta
vejer nu 1572g/3 lb 8oz.


Gem
Gem
Little Denmark's
Genuine Gem
vejer nu 1583g/3 lb 8 oz.


Gloria
Gloria
Little Denmark's
Glorious Gloria
vejer nu 1512g/3 lb 3 oz.


Gent
Gent
Little Denmark's
Gifted Gent
vejer nu 1697g/3 lb 12oz.


Gracy
Gracy
Little Denmark's
Gracious Gracy
vejer nu 1531g/3 lb 6 oz.


leg
3-vejs tovtræklytter
Taler du til os?Nikki
Multitasker, passer hvalpe og smager på konghilser på Fay
Fay vil så gerne være med

Hej Kikka
Kikka vil gerne hilse, men gider ikke blivesmager på støvsuger
Mon den smager ligeså sjovt som den lyder?angreb på tasken
Tøser i angreb på min taskekøletasken
Drenge i angreb på køletaskenterapi
Terapi. For opdrætteren vel at mærke ;-)
(Maddy er vældigt jaloux)