0-3weeks

week5 week6


(opdateret Marts 9, 2013)

Nikki's hvalpe, Fjerde uge
(Alle hvalpene er reserverede nu, og nye henvendelser kan kun blive skrevet op til at blive kontaktet, såfremt en reservation aflyses)Godmorgen, nu kan vi både se, høre og lugte dig, og vi er klar til at rive noget i stykker!
 
Fra kravlende amøber til små hunde
I løbet af hvalpenes fjerde uge forandres de fra små kravlende kryb, der kun kan komme omkring i kassen ved at kravle eller snuble, til noget der ligner rigtige små hunde. Det er ligesom de fra det ene øjeblik til det andet fik fodfæste og begyndte at løbe. Dernæst er de ude af kassen og løber rundt i løbegården på gulvet.

For hver dag forbedres hvalpenes syn og hørelse. Det er tydeligt i starten at de bliver overraskede, når vi sætter en hånd ned foran dem, men straks logrer de og slikker af glæde og iver, når de genkender at det er en hånd. Som ugen skrider frem reagerer de på samme måde bare ved at høre vores stemmer, samt når de hører Nikki piber for at kalde dem sammen. Dernæst begynder de at reagere over os meget tidligere, og kommer ud af kassen for at møde os. De navigerer rundt i deres ret begrænsede verden ret godt ved hjælp af en kombination af lugtesans, syn og hørelse, hvoraf evnen til at lugte klart er den mest veludviklede af de tre.

I løbet af ugen er løbegården blevet mere og mere åben ud imod omgivelserne ved at lagnerne er trukket til siden, hvilket som ved at trække et gardin fra afslører resten af køkkendet ude på den anden side af hegnet. Og selvfølgelig også de nysgerrige andre voksne hunde, som er helt syge for at mødes med hvalpene igennem hegnet. Når hvalpene er istand til at lægge mærke til dem, går de direkte hen til dem, med en utrolig tillid, og begynder tit bare at lege med dem, eller knurre og gø spontant. I starten af ugen blev de ved med at komme ud af kassen og ikke kunne finde ind igen. Sidst på ugen har de kortlagt hele løbegården og kommer med lethed både ud af, og tilbage op i kassen.,
 
Mælketid
Nikki fodrer stadig. 6 store hvalpe kan virkelig trække på reserverne.


 
Besøg
Hvalpene har nu mange nye gæster, og ofte flere på en gang. De er glade for at smage på, og bide, hver eneste finger de får rakt!


Nikki får eklmapsi, kalkchock
Dagen før hvalpene bliver 4 uger gamle, meget tidligt om morgenen, finder vi Nikki liggende på siden på køkkengulvet, halsende, i kramper og fuldstændigt apatisk. Jeg genkender straks symptomerne og ved hun er i livstruende fare. Akut kalkmangel kan opstå når et stort store hvalpe er skyld i at en tæve lægger mere mælk ned, end hendes system har kalk til. Når kalkniveauet i blodet bliver for lavt, går musklerne i krampe og temperaturen stiger til meget høj feber. Hjertet er en muskel, og det ender med at hjertet standser. Det kan vare 2 minutter, måske er der 20 minutter, eller det kan være der er 2 timer at arbejde med. Det kan variere meget. Den eneste måde situationen kan reddes er ved at der intravenøst tilføres kalk direkte ind i blodet.
Nikki var i meget dårlig stand da vi fandt hende og det blev kun værre på vej til Fakse Dyrehospital. Heldigvis nåede vi det, og en erfaren dyrlæge gjorde hvad der var nødvendigt.
Det var meget tæt på...
Konsekvensen er, at Nikki ikke længere får lov til at sove ved hvalpene om natten, som hun ellers selv har valgt hidtil (men så får hun til gengæld lov at ligge hos mig i sengen!). Vi må også sikre os at når hvalpene vågner efter at have sovet, må de ikke die før vi har fået dem til at spise hvalpefoder, så de ikke spiser hos Nikki på tom mave. Da hvalpene allerede spiser moset hvalpefoder uden problemer, kan det godt lade sig gøre sådan.

Eklampsi kan ikke umiddelbart forebygges, hvilket er grunden til det er opdrætterens værste fjende. I dette tilfælde føler vi at Nikki’s vigende appetit siden begyndelsen af diegivningsperioden, har fået hende “på det gale ben” fra starten. Heldigvis spiser hun bedre nu, og hvalpene spiser mere og mere af hvalpefoderet, så der er god grund til at tro på, at det nok skal gå.

Hvalpene fik deres første køretur ud af det, da jeg ikke vidste hvor længe vi ville være væk, tog jeg dem med i en transportkasse sammen med noget hvalpefoder. De sov hele vejen og anede ikke at vi var ude at køre i bil!
 
Hilset på Kikka
En hvalp møder Kikka igennem hegnet. Kikka er fuld af kys og giver mange gode dæmpesignaler om at hun ikke er farlig, men en ven


 
Hvalpemos
Hvalpene spiser mere og mere selv, og stadig "ud over det hele"Socialisering og renlighedstræning
Hvalpene er begyndt at få alle mulige besøgende i denne uge, og det klarer de virkeligt godt. De er en sjov og positivt indstillet gruppe, og selvom de sover det meste af tiden, så er de legesyge og kontaktsøgende imens de er vågne. Alle hundene er jaloux, Nikki er lykkelig, hun elsker gæster og vi kan se hun er stolt af at vise folk sine børn.
Dette er et af mange skridt til hvalpenes socialisering. Forskellige mennesker, lyde, andre hunde osv. er altsammen ting de skal vænnes til, og vi udsætter dem gradvist for disse og mange andre ting.

Gulvet omkring kassen er dækket af aviser, så vi langt om længe kan begynde på lidt tidlig renlighedstræning. Normalt udnytter vi meget tidligere at hvalpene naturligt vil kravle væk fra hvor de sover for at besørge, og vi ville normalt have lagt aviser i den ene ende af buret, og have sengetøj/tæppe i den anden ende. Men Nikki's krims-kramseri af aviserne forhindrede os i det. Men nu vil hvalpene naturligt forsøge at komme ud af kassen for at besørge, og dette vil ske på aviser. Dette er det første skridt...
I starten af ugen er aviserne under tæppet i kassen gennemblødt og skal skiftes flere gange dagligt. Hvorimod sidst på ugen er sengetæppet og aviserne nedenunder bare knastørre. De besørger 100% på aviser med andre ord!
Men vi giver dem ligesom heller ikke noget valg...

Status sidst på ugen er at vi har sylespidse små tænder, hvalpene leger, leger og leger imens de er vågne, og de er begyndt at trække i lagnerne der hænger på kanten af løbegården, og de flår også i aviserne der ligger på gulvet. En har allerede været sprunget ud af lågen og tog en tur rundt i køkkenet og gangen...små vandaler på vej...
 
Nikki med kong
Kvalitetstid, Nikki passer hvalpe, imens hun hygger sig med deres kong


 
Hvalp med kong
Hvalpenes første indlæring af gode tyggevaner med de fyldte kongsLidt om hvalp fra Kennel Little Denmark
  • Vores hvalpe er efter avlsgodkendte forældre (dette er ikke længere et DKK krav)

  • Hvalpene har DKK stambog, sælges med skriftlig købsaftale, de vil være chipmærkede, registrerede i Dansk Hunderegister, har fået ormekur, 1. vaccination og sundhedsattest fra dyrlægen.

  • Hvalpene er forsikret af Agria's "Skjulte fejl forsikring" indtil de er 2 år og 3 mdr. gamle (forsikringen dækker også hvalpe solgt til andre lande end Danmark)

  • De vil som alle vores tidligere hvalpe være velsocialiserede, vant til lyde og rutiner i og omkring et almindeligt hjem, og have påbegyndt renlighedstræning. Foruden at de selvfølgelig har lært "sit" og enten helt eller næsten "dæk"

  • Med en Kennel Little Denmark's hvalp følger en "startpakke" med bl.a. lidt hvalpefoder til den første tid

  • Livslang "support" medfølger som en selvfølge


Hvis du vil høre nærmere er du velkommen til at kontakte mig:

Kennel Little Denmark's
v/Helene Riisgaard Pedersen
Tvindelstrupvej 31
4100 Ringsted
Denmark

tlf: +4550579514

Email: Helene(at)farmdogs.net


(at)=@, dette format er for at undgå junkmail og spam

Gennemført DKKs opdrætteruddannelse
Gennemført DKK's opdrætteruddannelse

Gamble
Gamble
Little Denmark's
Good Gamble
vejer nu 1328g/2 lb 15 oz.


Greta
Greta
Little Denmark's
Great Greta
vejer nu 1295g/2 lb 13oz.


Gem
Gem
Little Denmark's
Genuine Gem
vejer nu 1342g/2 lb 15 oz.


Gloria
Gloria
Little Denmark's
Glorious Gloria
vejer nu 1296g/2 lb 14 oz.


Gent
Gent
Little Denmark's
Gifted Gent
vejer nu 1426g/3 lb 2oz.


Gracy
Gracy
Little Denmark's
Gracious Gracy
vejer nu 1294g/2 lb 13 oz.


Vi vil ud
Vi vil UD!Tålmodige Nikki
Så mor, giv mig mad eller...to tæver leger
Hvalpene leger og slås nuto hanner leger
De slås om rang og magt

Hopper op i kassen
Hvalpene kan nu både springe ud, og tilbage ind i kassenHilser på Fay
Hvalpene har kontakt til de andre hunde igennem hegnetløbegården helt kortlagt
Løbegården er helt kortlagt og alt for lille nutil opladning
Lagt til genopladningblink blink
Vi vender tilbage, hold øje med os i næste uge ;-)