week 2 week3


(Opdateret 13 Februar, 2013)

Nikki's hvalpe, uge 1
Nikki med de 6 hvalpe
Nogle af Nikki's hvalpe's kønne ansigter. I den næste uge åbner de øjnene
 
En god start
"En stille hvalpekasse er en sund hvalpekasse!". En rigtig god tommelfingerregel, som også passer i Nikki's tilfælde.

Det kan især være stressende for en førstegangsmor, hvis vi "roder" for meget med hende og hendes hvalpe for at veje dem osv. Hun er meget optaget af at vænne sig til et helt nyt liv, og især et helt nyt ansvar - at passe på sine hvalpe. En morhund klarer dette bedst, og med mindst muligt stress, hvis man lader hende være i fred med hvalpene.
Da det lod til at alting gik så fint valgte vi ikke at veje Nikki's hvalpe de første dage. Omkring midt på ugen konstaterede vi at alle havde taget perfekt på som forventet. Sidst på ugen kan vi tydeligt se med sikkerhed at alle har taget tilfredsstillende på, hvalpene virker meget stærke og jævnbyrdige, og der er stadig ro i kassen!
I den kommende uge åbner hvalpene deres øjne.,
 
i uge 1
Når Nikki har krimskramset aviserne, er hvalpene usynlige


 
alle spiser
1 uge gamle, et sjældent syn af alle der spiser på een gang


Nikki's fodrings- og spisevaner, og udskiftning af kasser
Nikki har ikke den appetit vi er vant til med nye mødre, men hun har en helt særlig "isme"...skiveskåret skinke! Ikke revet, ikke i tern, men skiveskåret. Selvfølgelig får hun lige hvad hun ønsker sig, og som ugen skred frem fik hun også mere og bedre apetit. Det er bare ikke alting vi skal forstå!

Igennem det meste af ugen har Nikki delt sit store kuld op i mindre "spisehold". Vi kunne se tydeligt hvordan hun fodrede 2 eller 3 og derefter fysisk afskar dem adgang, imens hun fodrede resten. Hun skiftedes sådan imellem dem, så helt klart ud til at have styr på det, og som med alt andet lod vi hende gøre tingene på hendes egen måde, og antog hun havde sine grunde.

Vi har heller aldrig været ud for så mange udskiftninger af hvalpekasse indenfor de første dage, som med Nikki og hendes hvalpe.
Den første kasse blev hurtigt for lille, så vi gav dem en større plastikkasse med høje sider. Denne kasse blev dog hurtigt for varm, hvilket vi har oplevet før med plastik. Så vi gav dem en ny kasse, men så blev hvalpene ved med at falde udover kanterne, og vi løb og samlede hylende hvalpe op hele natten, for Nikki gjorde ingenting, hun forventede bare at vi kom rendende og ordnede det for hende.
Så kom det store bur i brug. Foret med et lagen indvendigt, bundet op til siderne, så hvalpene ikke kan falde ud imellemt tremmerne. Og med aviser i bunden, som Nikki kunne krimskramse og dække hvalpene til med, og få sig en lille hyggelig hemmelig hule følselse. Her har de også masser af plads, og det er lunt og trygt, uden at føles for varmt.
 
varm kasse
Denne plastikkasse blev for varm


 
farver
Farveoverraskelse, de er brune, kun een er sortFarve-overraskelse
Imens vi skiftede en af kasserne ud, havde vi et kort øjeblik hvalpene ude i godt lys. Dette gav anledning til en lille overraskelse, for pludselig kunne vi se at 5 ud af de 6 havde en "lysere sort" farve. De er meget, meget mørkebrune, og kun hvalp nr. 5 har helt sorte pletter på kroppen.
De er alle 3-farvede, fordi "de brune" har en lysere brun (tan) farve i hovederne, som bliver endnu lysere med tiden. Nogle af dem ser allerede ud somom de godt kunne blive ligeså lys brune i hovedet, som Nikki. Pletterne på kroppen vil forblive mørkebrune.
Hvalpen med de sorte pletter er også 3-farvet, han har tan kinder og øjenbryn.

Vi arbejder på at give hvalpene deres navne, og vil sætte dem på her engang i løbet af ugen. Dette er vores "G" kuld.


I slutningen af ugen forsøger Nikki at få noget af sit sociale liv tilbage. Selvom hun ikke er klar til at have de andre hunde sammen med hvalpene, kan hun godt lide at komme ud sammen med de andre hunde, og føle sig som en del af flokken. Hun er begyndt at insistere på at få sin skål med mad i køkkenet, sammen med gruppen, når de andre får deres måltider. Hun leger også lidt med Fay og Sussi.
Som et led i den gradvise trin-for-trin re-integration kan vi nu tillade de andre hunde adgang til hvalperummet. Men kun når jeg også er der, og det synes Nikki er i orden. Selvfølgelig er de meget nysgerrige og helt syge for at møde hvalpene, men det er stadig alt, alt for tidligt til det. 
Nikki og en hvalp
Vi tror at nogle af dem måske kan blive ligeså lyse i hovederne, som Nikki


 
nysgerrige tøser
Fay og Sussi er sååååå nysgerrige, men ser dog til fra respektfyldt afstandLidt om hvalp fra Kennel Little Denmark
  • Vores hvalpe er efter avlsgodkendte forældre (dette er ikke længere et DKK krav)

  • Hvalpene har DKK stambog, sælges med skriftlig købsaftale, de vil være chipmærkede, registrerede i Dansk Hunderegister, har fået ormekur, 1. vaccination og sundhedsattest fra dyrlægen.

  • Hvalpene er forsikret af Agria's "Skjulte fejl forsikring" indtil de er 2 år og 3 mdr. gamle (forsikringen dækker også hvalpe solgt til andre lande end Danmark)

  • De vil som alle vores tidligere hvalpe være velsocialiserede, vant til lyde og rutiner i og omkring et almindeligt hjem, og have påbegyndt renlighedstræning. Foruden at de selvfølgelig har lært "sit" og enten helt eller næsten "dæk"

  • Med en Kennel Little Denmark's hvalp følger en "startpakke" med bl.a. lidt hvalpefoder til den første tid

  • Livslang "support" medfølger som en selvfølge


Hvis du vil høre nærmere er du velkommen til at kontakte mig:

Kennel Little Denmark's
v/Helene Riisgaard Pedersen
Tvindelstrupvej 31
4100 Ringsted
Denmark

tlf: +4550579514

Email: Helene(at)farmdogs.net


(at)=@, dette format er for at undgå junkmail og spam

Completed DKKs breeder education
Har gennemført DKK's opdrætteruddannelse

Hvalp 1
Hvalp 1
Hvalp 1, en han
Han vejer nu 460g/
16.2 oz.

Hvalp 2
Hvalp 2
Hvalp 2, en tæve
Hun vejer nu 452g/
15.9 oz.

Hvalp 3
Hvalp 3
Hvalp 3, en han
Han vejer nu 473g/
16.7 oz.

Hvalp 4
Hvalp 4
Hvalp 4, en tæve
Hun vejer nu 469g/
16.5 oz.

Hvalp 5
Hvalp 5
Hvalp 5, en han
(den eneste sorte)

Han vejer nu 436g/
15.4 oz.

Hvalp 6
Hvalp 6
Hvalp 6, en tæve
Hun vejer nu 415g/
14.6 oz.

to maver
Trygt og lunt i mors hule

Kig tilbage
Kig tilbage i næste uge
efter nye opdateringer