week 1 week3


(opdateret February 20, 2013)

Nikki's hvalpe, anden uge
kønne hoveder
Nogle af Nikki's hvalpes kønne hoveder, nu med øjne
 
Vi har øjne
I denne uge går det fortsat rigtigt godt med Nikki og hvalpene. Alle hvalpene har åbnet øjnene.
I begyndelsen kan de ikke se noget, men som dagene går, begynder de at kunne skelne imellem lys og mørke, og gradvist begynder de at se skygger. Det er altid sjovt at se når hvalpe begynder at se, og det er meget tydeligt. Indtil videre har de kun ligget fladt på underlaget og kravlet med hovederne nede, men pludselig begynder de at prøve på at løfte de forholdsvist tunge hoveder. De kæmper bravt for at holde hovedet oppe, det ser ud somom det "dingler", og de falder hurtigt. Men kort efter kommer hovedet op igen. De drejer hovedet fra side til side, stadig uden at kunne stå op, så det ligner små periskoper der stikker op.
De ser noget, men de ved ikke hvad det er. Så de knokler hårdt på med at løfte de små hoveder, for at finde ud af, hvad det er. De er født nysgerrige.

Alle hvalpene tager godt på i vægt og virker meget stærke, så vi har besluttet hvad deres stambogsnavne bliver...,
 
alle 6 spiser
6 på stribe i mælkebaren


 
alle sover
Et kig ind i Nikki's hyggekrog


Navne og nyt
Indtil nu har vi kaldt dem 1, 2, 3 osv. efter rækkefølgen de blev født i. Men nu er det på tide at introducere gruppen med deres navne. Dette er vores "G" kuld og vi fortsætter med at liste hvalpene i rækkefølgen de blev født. Vi har i hvert navn inkluderet et navn, som vi vil bruge som kælenavn, indtil deres nye familier beslutter hvad de vil kalde dem.
De er:

- Little Denmark's Good Gamble (for nu kaldet "Gamble")
- Little Denmark's Great Greta (for nu kaldet "Greta")
- Little Denmark's Genuine Gem (for nu kaldet "Gem")
- Little Denmark's Glorious Gloria (for nu kaldet "Gloria")
- Little Denmark's Gifted Gent (for nu kaldet "Gent")
- Little Denmark's Graceful Gracy (for nu kaldet "Gracy")


Selvom hvalpene ikke kan se, kan de sagtens lugte. Vi har flere gange fanget dem i Nikki's tørfoder, hvor de slikker løs. Det er lidt ligesom fluer og fluepapir, de er så tiltrukket af lugten, at de ikke kan holde sig fra det.
For det meste sover hvalpene, men indimellem når de har spist, kravler de omkring i nogle minutter, prøver på at gå på benene, "periskoper" med deres hoveder, og kommer endda med lyde, der minder om bjæf. Pludselig falder de om midt i det hele og falder i søvn. Dette er de allerførste og tidligste forsøg på ting de senere gør mere bevidst, og som vi til den tid kalder leg.

Nikki er begyndt at spise mere varieret, dvs. skinke i strimler og nu også i tern...ja, og så spiser hun også tun, kogt høne, og endda tørfoder. Hun er stadig en meget dygtig lille mor og sover med sine hvalpe om natten og det meste af dagen. Men hun holder virkelig meget af selskab, social som hun er, så det er oftere og oftere at hun gerne vil nedenunder og udenfor og lege med sin yndlingslegekammerat Fay, og indimellem Sussi. Nikki bliver også hængende i stuen med os i korte øjeblikke indimellem, men hun tjekker altid hvalpene tit. Hun kan virkelig, virkelig godt lige når jeg og alle de andre hunde sidder på kontoret om aftenen, imens hun ligger i sin løbegård i buret med hvalpene. Så har hun det bedste af begge verdener på een gang...sine hvalpe og familien sammen. 
Hannerne
Hannerne oppefra og ned: Genuine Gem, Good Gamble, Gifted Gent


 
tæverne
Tæverne oppefra og ned: Graceful Gracy, Great Greta, Glorious GloriaDer sker mange ting nu
Hvalpene har fået klippet negle, hvilket er let sålænge de er så små. Deres negle vokser meget hurtigt og bliver til "kroge", som gør ondt på deres mor, når de "pumper" for mælk med forpoterne. De sidder også fast i alting og gør det svært for hvalpene at komme omkring, så de skal klippes tit.
De har også fået deres første ormekur.

Da Nikki er så åben og villig til at være sammen med de andre hunde med hvalpene, og virkelig tydeligt ønsker selskab, laver vi nok en prøveflytning af hende og hvalpene til køkkenet/stuen i den kommende uge. Det er lidt tidligere end vores mor-hunde har været klar til tidligere, men vi følger ligesom Nikki's opførsel og signaler, og hun virker virkelig somom hun ville nyde det.
Hvalpene vil også blive introduceret for deres første hvalpemos-måltider. En rigtig sjov uge med masser af nye ting er på vej. 
i maden
Nikki's mad tiltrækker dem som fluer til fluepapir


 
Nikki og Fay
Nikki er virkelig glad for at lege med Fay igenLidt om hvalp fra Kennel Little Denmark
  • Vores hvalpe er efter avlsgodkendte forældre (dette er ikke længere et DKK krav)

  • Hvalpene har DKK stambog, sælges med skriftlig købsaftale, de vil være chipmærkede, registrerede i Dansk Hunderegister, har fået ormekur, 1. vaccination og sundhedsattest fra dyrlægen.

  • Hvalpene er forsikret af Agria's "Skjulte fejl forsikring" indtil de er 2 år og 3 mdr. gamle (forsikringen dækker også hvalpe solgt til andre lande end Danmark)

  • De vil som alle vores tidligere hvalpe være velsocialiserede, vant til lyde og rutiner i og omkring et almindeligt hjem, og have påbegyndt renlighedstræning. Foruden at de selvfølgelig har lært "sit" og enten helt eller næsten "dæk"

  • Med en Kennel Little Denmark's hvalp følger en "startpakke" med bl.a. lidt hvalpefoder til den første tid

  • Livslang "support" medfølger som en selvfølge


Hvis du vil høre nærmere er du velkommen til at kontakte mig:

Kennel Little Denmark's
v/Helene Riisgaard Pedersen
Tvindelstrupvej 31
4100 Ringsted
Denmark

tlf: +4550579514

Email: Helene(at)farmdogs.net


(at)=@, dette format er for at undgå junkmail og spam

Gennemført DKKs opdrætteruddannelse
Gennemført DKK's opdrætteruddannelse

Gamble
Gamble

Little Denmark's
Good Gamble
vejer nu 680g/1 lb 8 oz.

Greta
Greta

Little Denmark's
Great Greta
vejer nu 652g/1 lb 7oz.

Gem
zzzzz
Gem

Little Denmark's
Genuine Gem
vejer nu 714g/1 lb 9 oz.

Gloria
Gloria

Little Denmark's
Glorious Gloria
vejer nu 707g/1 lb 9 oz.

Gent
Gent

Little Denmark's
Gifted Gent
vejer nu 699g/1 lb 8.6 oz oz.

Gracy
Gracy

Little Denmark's
Gracious Gracy
vejer nu 676g/1 lb 8 oz.

bellyup
Kom og se til os i næste uge...