week 1 week 2


(opdateret Februar 28, 2013)

Nikki's hvalpe, tredje uge
Alle i sengen
Nu synes vi at pletterne på kroppene ser sorte ud igen :-)
 
Store flyttedag
I denne uge udvides hvalpenes verden. Nikki ønskede at være mere sammen med os, så vi kombinerede det for hende. Vi flyttede hvalpene til køkken/stue området og brugte den høje hvalpegård med lagner over. Deri placerede vi hule-buret som hvalpene hele tiden har været i.

Således registrerer hvalpene ikke at de er flyttet, og efter lige at have sikret sig de nye omgivelser føltes sikre for hendes hvalpe, faldt Nikki til ro med det. Nu bruger hun mere tid hos hvalpene, samtidig med at hun er i samme lokale som os. Lidt ad gangen trækker vi lagnerne tilside, og lader de andre hunde kigge ind til hvalpene. Sidst på ugen har vi endda set et par af hvalpene i at kigge ud på de andre hunde!

Stilleperioden er forbi, så hvalpene har allerede haft deres første besøgende. Man sørger dog for at respektere Nikki's behov for at føle hun har situationen under kontrol, og at der ikke sker noget med hendes hvalpe. Hun kan godt lide selskabet når nogen sidder stille sammen med hende i hvalpegården ved hvalpene.


Vores niece elskede endelig at få lov til at møde hvalpene. Hun sad hos dem i timevis og fortalte dem historier og sang sange (f.eks. vældigt passene: "Se den lille kattekilling"), og hun aede dem noget så forsigtigt. Nikki syntes det var dejligt og hyggeligt at have hende så nær!


,
 
Spisetid
Mælkebiksen er åben


 
I køkkenet
Køkkenarrangementet: Buret er ved varmeapparatet, og til at begynde med inde i den høje hvalpegård med lagner over siderne, det hele åbnes så gradvist op over de næste uger...


Hvad ellers er nyt
Den første nat hvor hvalpene var i køkkenet, besluttede Nikki at sove i sengen oppe hos os. Men derefter skiftede hun mening, og sover nu hver nat nede i buret hos sine hvalpe. Døren til hvalpegården er åben, så hun kan selv gå ind og ud. De andre hunde går ikke ind i løbegården, ikke alene ville Nikki blive gal, de ved også at vi ikke vil have det. Det fungerer rigtigt godt med denne gensidige forståelse.
Nikki er holdt op med de vanskelige spisevaner og æder nu hvadsomhelst vi giver hende, også ting hun aldrig før har villet spise. Man kan tydeligt fornemme hun lægger rigtigt meget mælk ned nu, og at det nu bare handler om at skovle nogle kalorier indenbords. Vi vælger for hende at hovedbestanddelen af hendes mad er hvalpefoder, og hun må spise ligeså meget hun vil, hvilket er skål efter skål hele dagen lang, plus en kæmpeskål, som hun spiser i løbet af natten.

Hvalpene sover stadig det meste af tiden, men når de er vågne er de vældigt aktive efterhånden, og lidt længere ad gangen hver gang, inden næste sovetur. De leger, knurrer, gør, logrer med halerne, bider og "flår", og slår hinanden og deres mor med poterne. De øver sig på vigtige manøvrer såsom bak, vend, spring og hurtig start, imens de ruller og tumler rundt. Men for hver dag bliver de mere og mere adrætte og mobile. De har alle været ude af buret og bevæger sig overraskende hurtigt på gulvet. De vil derudaf...de ved ikke hvorhen, men farer bare afsted indtil det går op for dem, at de er havnet et ukendt sted. Så dukker de sig enten og "fryser fast" og piber, eller de skynder sig tilbage til buret.

Jo mere vi ser på dem, des mere tror vi nu at hvad der så mørkebrunt ud før, er sort alligevel. Så det er virkeligt svært at afgøre deres farver.

Hver gang de er vågne får de serveret hvalpemos, og de er mere og mere interresserede i at spise det. De er stadig afhængige af Nikki's mælk, men gradvist vil hvalpefoderet tage over, og Nikki's mælk vil blive mere et supplement.
 
Niece besøg
Vores niece elsker at sidde og fortælle historier og endda synge for hvalpene


 
spisetid
Hvalpemostid...det skal helst ud over det hele, for at det er rigtigt...Det næste der sker
Nu er det tid for disse hvalpe at begynde på deres noget så vigtige socialisering. De bliver allerede ivrige når man sætter sig ind til dem, og man kan se, at de ser mere og mere, dog stadig ikke på afstand. De flokkes om vores fingre og "bider" og slikker. De har ikke tænder endnu, men vi kan mærke dem under gummerne, og de bliver rigtigt skarpe indenfor de næste par uger. Deres hørelse begynder også at dukke op, det er nemt at se, fordi pludselig overraskes de af en skarp eller høj lyd, som får dem til at stoppe helt op og prøve at lokalisere hvor det kom fra.

Her imod slutningen af ugen er lagnerne trukket fra det halve af hvalpegårdens sider hele dagen, så alle kan se hinanden bevæge sig omkring igennem hegnet. De første hvalpe har også "mødt" nogle af vores andre voksne hunde, snude mod snude igennem hegnet. Good Gamble knurrede og gøede af Maddy...!

Hvalpene er meget livlige, hvilket deres individuelle billeder vidner om...vi beklager at nogle af dem er lidt uskarpe.

Mange nye oplevelser i livet, og mange besøgende venter disse små hvalpe i den kommende uge. Velkommen tilbage efter mere nyt... 
Leger
Det var en stor mundfuld. Hvalpene leger!


 
Hørte lyd
Opmærksomheden viser at de hørte en lydLidt om hvalp fra Kennel Little Denmark
  • Vores hvalpe er efter avlsgodkendte forældre (dette er ikke længere et DKK krav)

  • Hvalpene har DKK stambog, sælges med skriftlig købsaftale, de vil være chipmærkede, registrerede i Dansk Hunderegister, har fået ormekur, 1. vaccination og sundhedsattest fra dyrlægen.

  • Hvalpene er forsikret af Agria's "Skjulte fejl forsikring" indtil de er 2 år og 3 mdr. gamle (forsikringen dækker også hvalpe solgt til andre lande end Danmark)

  • De vil som alle vores tidligere hvalpe være velsocialiserede, vant til lyde og rutiner i og omkring et almindeligt hjem, og have påbegyndt renlighedstræning. Foruden at de selvfølgelig har lært "sit" og enten helt eller næsten "dæk"

  • Med en Kennel Little Denmark's hvalp følger en "startpakke" med bl.a. lidt hvalpefoder til den første tid

  • Livslang "support" medfølger som en selvfølge


Hvis du vil høre nærmere er du velkommen til at kontakte mig:

Kennel Little Denmark's
v/Helene Riisgaard Pedersen
Tvindelstrupvej 31
4100 Ringsted
Denmark

tlf: +4550579514

Email: Helene(at)farmdogs.net


(at)=@, dette format er for at undgå junkmail og spam

Gennemført DKKs opdrætteruddannelse
Gennemført DKK's opdrætteruddannelse

Gamble
Gamble
Little Denmark's
Good Gamble
vejer nu 935g/2 lb 1 oz.


Greta
Greta
Little Denmark's
Great Greta
vejer nu 899g/1 lb 15oz.


Gem
Gem
Little Denmark's
Genuine Gem
vejer nu 952g/2 lb 1 oz.


Gloria
Gloria
Little Denmark's
Glorious Gloria
vejer nu 952g/2 lb 1 oz.


Gent
Gent
Little Denmark's
Gifted Gent
vejer nu 980g/2 lb 2oz.


Gracy
Gracy
Little Denmark's
Gracious Gracy
vejer nu 928g/2 lb.


Gamble hopper ind
Kommer ind nu!Ind og ud
Hvalpene går ind og ud af buretI opladeren
Så er de tilbage i opladeren...Mælkesnack
En hurtig snack midt i legen

Kig tilbage
Kig tilbage i næste uge