Fay's hvalpe:
0-3weeks 3-6weeks

Sussi's hvalpe:
0-3weeks 3-6weeks(Opdateret 6 maj, 2014)

Sussi's og Fay's hvalpe, uge 7
syvsover 7 uger
Little Denmark's I og J-kuld, Fay's hvalpe uge 7.
Syv søvnige syvsovere lader op til at indtage verden påny...
 
Den syvende uge
I den syvende uge begynder man rigtigt at kunne se hvalpenes individuelle træk. Derfor venter vi til hvalpene er 7 uger gamle, med at afgøre hvilken familie de skal til. Det er nu vi bedst kan vurdere hvor de hver især vil passe bedst. Nogle familier er erfarne hundefamilier, andre skal have hund for første gang. Nogle har små børn, nogle har større børn, og nogle har slet ikke børn.
Det har stor betydning både for disse må hundes fremtidige liv, og for de familier der brændende ønsker sig en hund, at de placeres bedst muligt. Vi håber jo på at hvalpe og familier har mange gode år sammen for sig, med gensidig fornøjelse af hinanden og masser af gode oplevelser sammen.
Tusind tak til vores hvalpefamilier, for den store tålmodighed og tillid til at lade mig anbefale dem den hvalp, jeg synes passer bedst til dem!

Generelt om de to kuld kan det bemærkes at alle er meget jævnbyrdige mentalt. De er glade, frie, nysgerrige og udadvendte. En meget vigtig ting i en hunds liv er dens evne til - ikke nødvendigvis at være frygtløs overfor noget nyt, men at kunne overkomme sin frygt. En gårdhund skal ret hurtigt overkomme og acceptere noget nyt. Det er en tilpasningsvenlig hund, som fungerer godt i alle mulige situationer. Vi konstaterer at disse 7 har den grundsten på plads, resten er op til deres fremtidige socialisering og prægning på livet iøvrigt.,
 
Fay morgenmad
Fay byder på den første morgentår på køkkengulvet


 
Sussi fodrer i buskene
Sussi vælger at trække hvalpene med ind imellem buske og træer og skjule sig godt med dem til et mellemmåltid i løbet af dagen. Kun smaskelydene afslørede hvor de var


Spændingen er udløst
Sidst på ugen samles brikkerne til puslespillet, som endnu engang "går op". Hvalpene bliver her hos deres mødre til de er mindst omkring 9 uger gamle, og derefter "drysser de afsted" udi den store verden, for at begynde på resten af deres liv. De er nogle heldige små hunde, som hver især får nogle rigtigt søde familier, som glæder sig meget til at få deres nye familiemedlemmer med hjem.

Her er lidt om hvor de skal hen, og nogle har endda fået nyt kaldenavn, som vi selvfølgelig kalder dem fra nu, så de måske kan lære deres navn lidt at kende i forvejen:

Little Denmark's Ignite Me Ida, fortsat kaldet Ida, bliver lidt endnu hos os, og vi vil følge hendes udvikling og håbe hun udvikler sig således at hun kan udstilles og en dag kan indgå i avl.

Little Denmark's Imagine Me Isaac, foreløbig stadig kaldet Isaac, flytter til København S.

Little Denmark's Interest Me Iggy bliver nu kaldt Fidel og flytter til København V.

Little Denmark's Jitterbug Jade bliver nu kaldt for Molly og flytter til Lyngby.

Little Denmark's Jive Jinger bliver indtil videre stadig kaldt Jinger og flytter til Karise, og vi håber hun udvikler sig til at kunne udstilles og indgå i avlen.

Little Denmark's Jazz Jazmine bliver stadig kaldt Jazmine og flytter til Skibby, og også hende håber vi udvikler sig sådan at hun kan indgå i avl.

Little Denmark's Juke In The Box bliver lidt endnu "i familien", da vi gerne vil følge ham tæt i håbet om at han udvikler sig sådan, at han en dag kan udstilles og indgå i avlen.

I denne uge er hvalpene blevet ID mærket med microchips, og vi har modtaget deres DKK-stambøger. De har også fået 2. ormekur. Lidt efter lidt kommer der flere og flere praktiske ting vi skal have klaret, altsammen forberedelser der altid er henimod et kuld hvalpes afrejse. Og før man ved af det, er de klar...

 
Ved jasminen
Vi har fået nye hjælpere i haven, som mener det er tid for beskæring af både top og rødder på den gamle jasmin


 
Graver
Jasminen "rodbehandles"Lidt om hvalpe og mødre
Hvalpene i flok er meget stærke nu. Bare een får en ide og går igang med noget, kommer hele flokken til, og bliver revet med. På ingen tid kan de sammen grave kæmpehuller, destruere et staudebed, eller trække måtter og tæpper af anselig størrelse rundt i huset. Sko er ingen sag, dem slæber de med sig ind i kasserne i løbegården, somom det er deres personlige erobrede skatte.
Alle hvalpene begynder på dette stadie at have samme fornavn, nemlig "nej".

Det er tid til at foretage præventive indgreb, for at undgå at der skabes vaner, og for at have noget tilbage der er intakt her i huset. Visse bede i haven hegnes og sko, især med snørebånd, står ikke længere på gulvet i gangen.

Vi har tidligere haft masser af lømler, men endnu er disse 7 faktisk ganske lydhøre overfor et "nej" og finder let noget andet at tage sig til, hvis man afleder opmærksomheden fra det, de er igang med. Så det skal de trods alt have, de er faktisk ret søde.

Fay og Sussi skiftes fint til at lade hvalpene die. Sidst på ugen virker det somom det overvejende er Fay, men det går op for os at Sussi hele tiden har fodret på hvalpene også, hun går bare og gemmer sig med dem. Under en busk har hun gravet en fordybning, som hun indimellem ligger i med hvalpene, og med kameraet fangede vi hende også i "skoven" bagi haven. Ingen af de to mødre sover hos hvalpene mere, men de er begyndt at lege med dem, og opdrage på dem, og af og til "gå imellem", hvis to hvalpes indbyrdes leg bliver for voldsom. Mødrene spiller en kæmpe rolle i denne alder i forhold til prægning af hvalpene, og det er dejligt at se, hvor engagerede både Sussi og Fay er i hvalpene.

Hvalpene har efterhånden også lært forskellene at kende på de andre voksne hunde. Nikki betragter de som ligeværdig legekammerat, og hun stiller også gerne op til leg. Maddy og Kikka er de to gamle skrappe damer, som alle hvalpene respekterer, men dog føler sig ret trygge ved. De er meget dygtige til at undgå konflikter med de voksne, og vi synes også at dennegang virker det somom de to ældste hunde er lidt sødere ved hvalpene, og bruger mere tid i nærheden af dem, end de plejer. Måske det gode vejr hvor alle har kunnet være så meget i haven har hjulpet det lidt, jo mere plads, des mindre konflikter kan man sige.

Nu hvor hvalpene selv kan løbe ind og ud, er det forholdsmæssigt få uheld vi har indendørs i løbet af dagen.
 
mor leger med
Sussi leger med hvalpene


 
hygge
Man behøver ikke fluepapir, for at samle sådan en flok flyvske små, hvis man bare sætter sig på gulvet har det samme virkning...Lidt om hvalp fra Kennel Little Denmark

Hvis du vil høre nærmere er du velkommen til at kontakte mig:

Kennel Little Denmark's
v/Helene Riisgaard Pedersen
Tvindelstrupvej 31
4100 Ringsted
Denmark

tlf: +4550579514

Email: Helene(at)farmdogs.net


(at)=@, dette format er for at undgå junkmail og spam

Completed DKKs breeder education
Har gennemført DKK's opdrætteruddannelse

Tæve 7 uger
Tæve 7 uger
Little Denmark's Ignite Me Ida vejer nu 2090g


han 7 uger
han 7 uger
Little Denmark's Imagine Me Isaac vejer nu 2180g


han 7 uger
han 7 uger
Little Denmark's Interest Me Iggy vejer nu 2550g


Tæve 7 uger
tæve 7 uger
Little Denmark's Jitterbug Jade vejer nu 2186g


tæve 7 uger
tæve 7 uger
Little Denmark's Jive Jinger vejer nu 2284g


tæve 7 uger
tæve 7 uger
Little Denmark's Jazz Jazmine vejer nu 2632g


han 7 uger
han 7 uger
Little Denmark's Juke In The Box vejer nu 2568gSussi vælger indimellem at fodre midt i det hele


Som mor, så datter?


Ida har ligesom en god ide om hvor hun gerne vil vågne efter en lur


Isaac, en stolt lille mand


Og så skal lillesøster lige have besked!


Iggy holder på et dejligt hudben imens han tygger løs


Iggy er ikke ked af at spille lidt op overfor sin mor


Jade leger med NikkiIkke helt sikker på hvad der er Jade har gang i her, men det er noget med at sidde på een, og tygge på en pind?


Jinger hygger sig med et hudben, som sikkert har været gravet ned


Jinger ser ud somom hun dagdrømmer lidt


Jazmine har fundet sig en herlig lille tyggepind


Jazmine "misser" lidt imod solen


Juke har fundet sig en spændende sag


Juke destruerer spændende sag


"finder vi noget?"


Sussi med et opdragende greb om Iggy


Isaac og Jade samarbejder lidt om de arkæologiske studier i undergrunden


området ved jasminen er blevet et populært sted at samles


Isaac gør et hop...mon han fangede en flue?


Total hygge, nogle får lidt mad hos Fay og Sussi ligger ved siden af og venter


Så er der dømt genopladning