(siden opdateret 21. marts, 2012)

Sussi's 4 piger, syvende uge

Uge 8
På egne ben
I denne uge må hvalpene finde sig i at skulle stå endnu mere på egne ben, end før. Mor Sussi er færdig med at give dem måltider i løbet af natten, så endelig får vi overtaget ansvaret for fodringen. Sussi insisterer nu fortsat på at lade hvalpene die nogle gange i løbet af dagen, men det er ikke hver gang de ønsker det, hun er blevet bedre til at sige fra.
I stedet fodrer hun dem efter ur-hundeinstinktets metode, og gør ligesom fuglene...hun spiser sin mad og lidt til, hvorefter hun med formålet at vænne hvalpene fra at die, kaster noget af maden op til dem.
Hvalpene sover meget mindre om dagen, og er dermed vågne og aktive i længere perioder. Af og til bliver de som overtrætte og understimulerede børn, der raserer og hærger uhæmmet. De bliver overmodige og bliver ved med at genere de voksne hunde, også efter de har afvist dem venligt men bestemt.
Så både vi og de voksne hunde har travlt med diverse "adfærdsmodificerende handlinger", altsammen en naturlig del af hvalpenes oplæring til livet.

 
i uge 7
4 stk. til opladning


 
Sussi fodrer
Sussi står ikke op for at fodre om natten mere, men om dagen får de stadig lov at die indimellem


Ud, ud og atter ud
Endelig, endelig bliver det lunere i vejret, så hvalpene kan begynde at komme udenfor. De kommer nu ud flere gange om dagen, sammen med de voksne hunde, så en stor del af deres vågentid foregår i haven, hvilket møblementet og de løse måtter i huset nyder godt af. Hele haven er nu tilgængelig for dem, og de er overalt.
Når de vågner og vi åbner hvalpegården i køkkenet, høvler de afsted på deres små ben, tumler over hinanden når de lægger sig "broadside" i svinget ude i gangen, og kaster sig opad trinnet til haven. Derefter flintrer de afsted i 4 forskellige retninger for fulde gardiner. De løber bare for at løbe, ligeså hurtigt deres ben kan bære dem. De ved ikke lige hvor de skal hen, men afsted skal de.
Ude i haven har de smagt på alting. Som små vegetarer æder de friske skud. Først på de lave buske, og spidserne på alle tulipanbladene er siden blevet nydeligt "billetklippet". De har gravet flere huller under de stedsegrønne, og der tygges og flyttes flittigt rundt på løse barkstykker, tørre blade og småpinde.
Sussi har travlt med overvågningen, de skal nemlig opføre sig ordentligt, og indimellem skal de lige irettesættes, som kun en mor kan gøre det. Men hun er også sød til at lege med sine børn, blandt andet ligger det hende meget på sinde at lære dem, at tennisbold er et af verdens vidundere.
"Tante" Nikki tumler rundt med de små hele tiden, og det skal Sussi også holde øje med, for det skal gå retfærdigt til, og det er hende, der bestemmer.


 
Sussi med bold og børn
Sussi vil vældigt gerne have bolden med når hun er sammen med sine hvalpe...


 
på skødet
...og det er tydeligt at hun gerne vil lære dem at holde ligeså meget af bolden, som hun selv gør

Tid til evaluering
Når hvalpene er 7 uger gamle kan vi sige en hel del om, hvordan de bliver som voksne hunde. Små forskelle adskiller dem altid fra hinanden. Disse små forskelle afgør 100% hvilke typer af familier og fremtidige livsstile de hver især tilbydes til.
Derfor kan vi også endelig forløse spændingen for de, der venter og håber på en hvalp, hvilket dennegang inkluderer os selv. For ved 7 ugers alderen kan vi også se, hvilken eller hvilke af hvalpene, der har bedst potentiale for at videreføre slægten.

Hvad der betyder aller, aller mest for os er at vi kan konstatere at alle hvalpene har det ønskede potentiale for at blive dejlige familiehunde. De accepterer mere end villigt mennesker, og de har udpræget lyst til og evne for samarbejde. De er velprægede og afreagerer hurtigt, hvis noget overrasker dem.
Hver hvalp er nu istand til at tilbyde et "sit", når man har en lille godbid, og beder om det på et tidspunkt, hvor man har god kontakt med dem. Nu arbejder vi på at få det så sikkert, at de også kan koncentrere sig om det imens deres søskende er tilstede.
De er meget dygtige og flittige små piger!

 
Sussi opdrager
Sussi irettesætter som kun en mor kan gøre det...


 
Sussi vasker hvalp
...og hygiejne er stadig obligatorisk


En tak for alle besøgene
Vi har følt en helt utrolig stor interresse for dette kuld. Måske fordi det er vores første i Danmark, måske fordi det er Sussi's første, måske fordi det kun er tæver, hvem ved. Måske det bare altid vil være sådan, det ville sandelig være dejligt i hvert tilfælde!
Derfor har vi også haft, og har stadig, rigtigt mange besøgende. Både vores hundevenner, familie, øvrige venner, folk med generel interresse i racen, og potentielle hvalpekøbere.
Det er rigtigt dejligt og varmer meget, at andre interresserer sig for det samme som os. Og alle besøgene er yderligere en stor og vigtig hjælp til at hvalpene socialiseres og præges godt. De har jo truffet mange typer af mennesker i alle aldre, og både 2, 5 og 15 ad gangen. Det er alletiders, og vil i den grad komme både hvalpene og deres fremtidige familier tilgode.
Så tak for det, og "keep on coming"!

 
alle 4 smager på alt
Som små vegetarer gnaver de sig igennem smagsprøver på hele haven


 
Kikka tjekker
Kikka skulle lige se om de spiser noget spændende...en super lækker kvædekvist
 

Hvis du er interresseret i en af hvalpene, er du velkommen til at kontakte os:

Kennel Little Denmark's
v/Helene Riisgaard Pedersen
Tvindelstrupvej 31
4100 Ringsted

tlf: +4550579514

Email: Helene(at)farmdogs.net


(at)=@, denne form er anvendt for at spare på mængden af junkmail


Gennemgået DKKs opdrætteruddannelse
Har gennemgået DKKs opdrætteruddannelse
Faith 7 uger
Little Denmark's
4-tune Faith
1522 g

Fay 7 uger
Little Denmark's
4-ever Fay
2412 g

Frederica 7 uger
Little Denmark's
4-sure Frederica
2201 g

Felicia 7 uger
Little Denmark's
4-give Felicia
1993 g


Faith på vej i potten
Faith kan godt lige hjælpe til med potterne
Fay med pind
Fay har fundet sig en lille pind, som må og skal med et sted hen
Frederica og Nikki
Nikki kunne godt tænke sig at stjæle Fredericas hudben
Felicia springer
Felicia leger med Nikki
hygge på dørtrinnet
Hvalpene synes det er fedt at rende ind og ud
Ved busken
Det kræver dyb koncentration at æde en busk
På græs
På græs og gumler som en anden hest
hjælpes ad
"Jeg holder den nede søs, så tygger du"
næste
Det må være en lækker busk, de skiftes til den
Leger
Der leges godt igennem
Sniger sig
Frederica sniger sig ind på???
smager på stenen
Hvad mon sådan en sten smager af?
Faith med oldemor
Faith kan godt lide at lade somom hun følges med oldemor
Fay  med bolden
Man kan jo også slæbe lidt rundt på en lille minibold
Ved trillebøren
Alt undersøges, også trillebøren
Uhm en kogle
En kogle er som en vidunderlig skat
hygge
Sussi elsker at sidde og hygge sig sammen med hvalpene