Uge 1 uge 2(siden opdateret 19. Februar, 2012)

Sussi's 4 piger, tredje uge

Der sker så mange ting
Hvalpene kan nu se ting der er tæt på dem. Den første umiddelbare reaktion er, når de ser hinanden, deres mor, eller en af vores hænder, at de logrer med halen. De er simpelthen født glade!
Hvalpene kan nu også høre, de reagerer tydeligt på lyde, og vender hovederne i retning af lydkilden.
Henad ugen er de vågne i få minutter efter måltiderne, og som tiden skrider frem, bliver minutterne flere og flere, men de sover stadig meget, meget mere, end de er vågne. De få minutter det drejer sig om, at de er "på", er dog hele menageriet værd!
Sussi's udblødte hvalpefoder blev pludselig vældigt interressant, og først een, siden flere af hvalpene, valgte tidligt på ugen at smage på den. Her sidst på ugen har de fået serveret deres egen "rigtige" mad, som består af udblødt hvalpefoder med lidt youghurt i. De får mere spredt ud overalt på gulvet og på sig selv (så de for Sussi er som små levende slikkepinde bagefter), end i munden, men det er tydeligt at de lugter maden, at de ved det er spiseligt, og at de prøver på at labbe lidt i sig. Nogle går det hurtigere for end andre, men alle har fattet ideen.


 
i uge 3
De 4 piger næsten 3 uger gamle


 
Alle dier
Der er nærmest mere af hvalpene, end af Sussi.


Flyttedag
Fredag flyttede hele banden til Køkkenet. Der afskærmes med en lille løbegård, og for at undgå situationer med direkte øjenkontakt med de andre hunde (der jo er ved at sprækkes af nysgerrighed), som kan give anledning til stress og konflikter, er der hængt tæpper omkring løbegården. I små "doser" fjernes tæpperne, så både Sussi og de andre hunde stille og roligt vænner sig til at være een samlet flok, som deles om, og accepterer hvalpene. Sussi bestemmer hastigheden.
Det var tydeligt at Sussi var fuldstændigt klar til flytningen, da hun nu virker meget mere afslappet, og opholder sig endnu mere sammen med sine hvalpe end i starten af ugen, hvor hun ligesom opsøgte vores og de andre hundes selskab.
De første fremmede har også været budt velkommen. Flytning og fremmede på samme døgn er meget for en lille ny førstegangs hundemor, og det er dejligt at konstatere at det har Sussi også overskud til.

Nikki er to gange set med hele hovedet i hvalpenes kasse, imens Sussi selv lå der. Det er tydeligt at Sussi ikke betragter Nikki som en trussel, da hun ignorerede hende begge gange. De to gamle tegner hun stadig usynlige (for os mennesker) streger på gulvet for; "hertil og ikke længere", og sådan skal det også være.

Navne "take 2"
For ikke at navnene skulle blive for lange er de nu endeligt registreret således:

Little Denmark's 4-tune Faith
Little Denmark's 4-ever Fay
Little Denmark's 4-sure Frederica
Little Denmark's 4-give Felicia 
Et kig i kassen
Sussi var helt tydeligt tilfreds og meget afslappet efter flytningen til hvalpegården i køkkenet


 
Kikka Nikki og Maddy
De fire småpiger smager på sagerne, udblødt hvalpefoder med youghurt, mums!
 
Små hunde
På mange måder er det nu tydeligt at hvalpene er ved at blive til små hunde. De kan f.eks. sagtens gå, selvom det kræver en vis mængde anstrengelse, så kan de ret hurtigt tilbagelægge en meter eller mere ude på gulvet.
Hvalpene udviser også det naturlige instinkt, at de ikke ønsker at besørge, der hvor de sover. De forsøger at kravle væk, eller som een allerede er begyndt at gøre, direkte at vælte ud af kassen, for at tisse på aviserne ude på gulvet.

Nysgerrigheden og modet på livet er tydelig, for hver gang de har en vågen periode, sker der sådan set noget nyt. De ser sig omkring og undersøger den nærmeste verden omkring sig. De er allerede i fuld gang med det vi mennesker kalder for "at lege". Tandløse, som de er, åbner de munden og klapper gummerne sammen om deres søstre, deres mors ben, øren eller hale, og laver "ruskebevægelser", og de "dapper" til hinanden med poterne.
Midt i en bevægelse falder de pludselig i søvn...
...fortsættelse følger...

Hvis du er interresseret i en af hvalpene, er du velkommen til at kontakte os:

Kennel Little Denmark's
v/Helene Riisgaard Pedersen
Tvindelstrupvej 31
4100 Ringsted

tlf: +4550579514

Email: Helene(at)farmdogs.net


(at)=@, denne form er anvendt for at spare på mængden af junkmail


Gennemgået DKKs opdrætteruddannelse
Har gennemgået DKKs opdrætteruddannelse
Faith 3 uger
Little Denmark's
4-tune Faith
Nu 800gFay 3 uger
Little Denmark's
4-ever Fay
Nu 1026gFrederica 3 uger
Little Denmark's
4-sure Frederica
Nu 873gFelicia 3 uger
Little Denmark's
4-give Felicia
Nu 915gFaith
Se mig og smelt


Fay
Faldt i søvn lige pludselig


Frederica
Tjekker lige verden derude


Felicia
Hallo, sker der noget derude?


Sussi og Faith
"Mor, noget spændende i avisen?"
"Aner det ikke, jeg skimmer kun overskrifter"...


Felicia og Frederica
Vi kigger ind, og de kigger ud

Leger
Det er heftigt når der leges med tandløse gummer


bunden i vejret
Hvem er sød, mig?zzzzz

kigger ud på avisen
Læser de mon aviserne:
"Hva så søs, går der noget godt i biffen?"


madtid
Sussi har masser af mælk nu, og det er der brug for

Faith
Mor, du har glemt at vaske mig i munden...

mundvask
...Arrrrggghhhh